Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jihlavská vysoká škola přechází na distanční výuku

/
/
/
1136 Zobrazení



Výuka na Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) bude od pondělí 5. 1října probíhat distančně. Ke změně formy výuky dochází na základě nařízení Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina se sídlem v Jihlavě (KHS).

V souladu s aktuálním vývojem epidemiologické situace na území kraje byla zakázána studentům osobní přítomnost na výuce v období od 5. do 18. října. Povoleny zůstávají nadále individuální konzultace, návštěvy knihovny, laboratorní, experimentální a umělecké práce do 15 osob, zkoušení do deseti lidí, klinická a praktická výuka a praxe. „Na základě zkušeností z jara jsme plně připraveni zajistit kvalitní distanční výuku ve všech programech a oborech. Výuka online bude probíhat podle rozvrhu, který si studenti navolili na začátku semestru,“ uvedla prorektorka pro studium Jana Borůvková.

V souvislosti s druhou vlnou pandemie koronaviru potřebuje krajská hygiena nutně posílit kapacitu. Dohodla se proto s VŠPJ na spolupráci studentů při trasování kontaktních osob lidí pozitivně testovaných na COVID-19. Škola poskytne dobrovolníkům z řad studentů učebnu vybavenou notebooky a sluchátky. Na práci se systémem je proškolí přímo na místě pracovníci KHS, kteří vysvětlí, jak bude telefonický kontakt s osobami z databáze probíhat. Na výzvu o zapojení do dobrovolnické činnosti zareagovala během několika hodin už zhruba desítka studentů. Jedná se o studenty z různých kateder a ročníků, prezenční i kombinované formy. Někteří se připravují ke státnicím, a přesto jsou ochotni vedle studia, zaměstnání a péče o rodinu ve svém volném čase dojíždět pomáhat. Trasovat by studenti měli začít už během příštího týdne.

  • Facebook
  • Twitter