Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodští Hroši ve finále s Chomutovem

/
/
/
731 Zobrazení



Semifinálová série mezi Hrochy a ledenickými Žraloky dospěla nejdále, kam až to šlo. Po té, co ve středu večer Hroši neproměnili první mečbol, se za stavu 2:2 na zápasy rozhodovalo ve čtvrtek opět v Ledenicích. V normální hrací době skončil zápas rovněž 2:2 a šlo se do prodloužení.

V tuto chvíli vzal osud série do svých rukou historicky nejúspěšnější pálkař ligy David Mertl a dvoubodovým homerunem poslal Hrochy do finále. Hroši do semifinálové série nasadili hned sedmičku hráčů mladších 20 let a byla to pro ně zkušenost k nezaplacení. „Mladíci zdatně sekundovali zkušeným extraligovým matadorům, na kterých samozřejmě ležela největší váha odpovědnosti, a kteří se velkou měrou zasloužili o postup do finále,“ uvedl Dušan Šnelly z brodského klubu.
Finálovým soupeřem Hrochů budou Beavers Chomutov a série hraná na tři vítězné zápasy začíná už v sobotu 3. října ve 14.00 v Chomutově. V neděli 4. října se bude hrát druhý zápas v havlíčkobrodské Hippos aréně od 15.30.

Hroši Havlíčkův Brod – Žraloci Ledenice 3:2 (6:1, 0:9, 4:3, 5:11, 4:2 po pr.)
Ve středu večer za stavu 2:1 na zápasy cestovali Hroši ke čtvrtému zápasu do Ledenic. Na místo postupové radosti schytali slušný příděl bodů a domů se vrátili bez postupu a hluboko po půlnoci. Sice se hned v druhé směně dostali do vedení 3:0 a drželi ho do poloviny zápasu, pak ale na dva auty za stavu 3:2 inkasoval Michal Holobrádek pět bodů v jediné směně a trenéři se rozhodli stáhnout ho ze hry. „Ve velmi složité situaci si odbyl svoji extraligovou premiéru teprve patnáctiletý kadetský nadhazovač Matěj Macas a zahájil ji dvěma strike outy. I ve zbytku zápasu předvedl velmi dobrý výkon, porážce ale nezabránil,“dodal Dušan Šnelly.
O den později se hrál zápas o všechno. Oba nadhazovači moc šancí skórovat nedávali, a tak první body padly po jediné chybě obrany Hrochů, kdy se vnějšímu polaři ztratil míč ve světlech a Žraloci si doběhli pro svoje jediné body. Hroši odpověděli ve čtvrté směně, kdy po odpalu Petra Kruntoráda snížili na 1:2. „V předposlední směně odpálil nejdříve Tomáš Klein a obsadil druhou metu, pro vyrovnávající bod ho poslal tvrdým odpalem střídající Filip Tabaček. Sedmá směna body nepřinesla a na řadu přišel tei-break,“ popsala Dušan Šnelly. Hrochům vyšlo před nastavenou směnou dobře pálkařské pořadí a hned první pálkař rozhodl. David Mertl v klíčové chvíli poslal míč až za oplocení a Hroši šli po jeho dvoubodovém homerunu do vedení 4:2. „Dohrávku prodloužení už opět plně režíroval Michal Holobrádek, který hodil den starý nezdar za hlavu, sám zařídil všechny tři potřebné auty a odstartoval postupovou radost našeho týmu. Oba zápasy se hrály před do posledního místa zaplněnou žraločí arénou, ale radovat se nakonec mohla malá skupinka věrných fanoušků týmu z Vysočiny,“ uzavřel Dušan Šnelly.
Ze semifinálového souboje nakonec vyšli vítězně Hroši, přestože před startem série měli na kontě porážky ve všech čtyřech letošních zápasech.
Sestava: M. Holobrádek, M. Macas, D. Mertl, T. Klein, J. Voráček, L. Hospodka, O. Dibelka, T. Benda, J. Hospodka, J. Šeda, F. Tabaček, J. Hlaváč, A. Liška.
Trenéři: D. Šnelly, J. Gregor, L. Bukáček

  • Facebook
  • Twitter