Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zámek ve Světlé nad Sázavou už brzy otevře své brány turistům

/
/
/
1051 Zobrazení



Zahájení letošní turistické sezony se trochu opozdilo a spoustu zájemců, kteří jezdí rádi po výletech, netrpělivě vyhlížejí, kdy že se ty hrady a zámky otevřou. Jedním ze zámků, kde už brzy přivítají prvního turistu, je Zámek ve Světlé nad Sázavou. Zde se poprvé po dlouhé zimní uzavírce otevřou brány v sobotu 6. června.

První velkou akcí, kterou budou moci turisté na zámku navštívit, bude 13. června Zámecký sklářský den. Jedná se o celodenní rodinnou akci. Zájemci si budou moci prohlédnout výstavu, Sklo mluví skrz staletí, na které se podílejí výtvarníci a sklárny z Vysočiny. Dál zde budou vystaveny díla, která vznikala během šesti ročníků sklářského sympozia broušení skla, které pořádá společnost Bohemia Machine. A také výstavu výtvarníků Když dva dělají totéž, není to totéž.

Na zámeckém nádvoří pak proběhne křest plastiky Pocta sklářům. Ta vzniká jako společné dílo skláren z Vysočiny. Budou zde také výtvarné dílny nejen pro děti, zaměřené na zpracování skla a nesmí chybět ani zámecký jarmark.

Po celé léto jsou připravené také netradiční noční prohlídky. Jedná se o Dětskou pohádkovou noc a také Divadelní zámeckou noc. Pro ty, kteří jestli nevyrostli a milují hračky, bude jistě zajímavá akce 18. srpna, kdy se uskuteční celodenní festival Svět hraček a tvoření.


Více informací naleznete na www.zameksvetla.cz.

  • Facebook
  • Twitter