Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě i v Havlíčkově Brodě už testují na onemocnění Covid-19 a spouští se i první laboratoř

/
/
/
1534 Zobrazení



Na Vysočině fungují od pondělního rána 23. března už dvě stacionární odběrová místa pouze pro pacienty s doporučením odběru od krajské hygienické stanice. První je umístěné před hlavním vchodem Nemocnice Jihlava na Vrchlického ulici, druhé zahájilo provoz na záchytném parkovišti Nemocnice Havlíčkův Brod na Rozkošské ulici.

„Práce na těchto stacionárních odběrových místech má přísná pravidla, kterými se musí všichni řídit. Pracoviště fungují pouze v době od 7.00 do 17.00 hodin. Jejich provoz se váže na dodané množství odběrových setů,“ informovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová s tím, že tato dvě stacionární odběrová místa doplňují odběrovou sanitku Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, která vyjíždí z Jihlavy.

Jak stacionární odběrová místa fungují?

V případě využití odběrného místa v Jihlavě i v Havlíčkově Brodě musí indikovaný pacient, tedy pacient s doporučením krajské hygienické stanice, dorazit na místo pouze autem, na pokyn obsluhy stanu zajede do odběrového stanu, z vozidla NEVYSTUPUJE, po celou dobu je třeba mít na obličeji roušku, tu sundá až na pokyn zdravotníků, kteří provedou výtěr. „Prosíme veřejnost, aby v době příjezdu měla připravené: kartičku zdravotní pojišťovny a doporučení hygieny. Po výtěru je třeba okamžitě parkoviště opustit a vrátit se domů do místa bydliště a ideálně v přísné karanténě čekat na oznámení výsledků a pokynů lékařů,“ dále uvedla Jitka Svatošová a ubezpečila, že testovaní lidé se tímto způsobem nedostanou do kontaktu s ostatními pacienty.

Na Vysočině začnou fungovat dvě laboratoře

Vzorky odebrané pacientům na Vysočině začíná už v pondělí 23. března podle potřeby testovat Státní veterinární ústav Jihlava. Během zítřka, nejpozději ve středu, se připojí laboratoř jihlavské nemocnice. V praxi to má zrychlit práci a také rychleji dodat výsledky pacientům.

  • Facebook
  • Twitter