Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Počet nakažených na Vysočině stoupá, aktuálně je na 23

/
/
/
3181 Zobrazení



Podle Krajské hygienické stanice kraje Vysočina je aktuálně na Vysočině 23 osob s prokázanou nákazou. Přibyly dva pacienti z Třebíčska, jeden z Jihlavska a pět z Havlíčkobrodska, což souvisí s postupnými výsledky testů hromadných odběrů v Kynicích, kde je od pondělí 16. března karanténa.

Jak uvádí na webu obce starostka Jaroslava Smetanová. Testy, které ještě nejsou kompletní, prokázaly, že v obci je osm nakažených, zatímco ještě v neděli 23. března se na obecním webu uváděli pouze dva nemocní obyvatelé. Oproti neděli přibyli další dva pacienti z Třebíčska a jeden z Jihlavska. Vláda spolu s Ministerstvem zdravotnictví se shodla, že přesnější údaje, například odkud konkrétně nakažení jsou, uvádět nemohou. Krajská hygienická stanice z Vysočiny na svém webu proto uvádí, že „s ohledem na platné právní předpisy v oblasti ochrany osobních údajů není možné sdělovat žádné další bližší podrobnosti.“

Už dříve z médií a komentářů na sociálních sítích vyplynulo, že původních 6 nakažených souviselo s oslavou v Kynicích, jen dva lidé ale byli přímo z obce. K tomuto číslu se aktuálně přidalo dalších šest nemocných přímo z obce, takže podle aktuálních počtů redakce 12 z celkového počtu 16 nakažených na Havlíčkobrodsku je nějakým způsobem spjatých s Kynicemi. Jednou z nich, případně další nakaženou, která by s Kynicemi souviset mohla, ale také nemusela, je učitelka z Mateřské školky Stínadla z Ledče nad Sázavou. O situaci a povinné karanténě dětí informuje na webu mateřinky její ředitelka Jarmila Dvořáková.

Další tři případy jsou potvrzené na Žďársku. Podle Deníku jde o montéra ze Žďáru nad Sázavou, který v Itálii pracoval, o jeho partnerku a dále o muže, který se už dříve vrátil z lyžování v Itálii.

První případem z regionu Jihlavska byla žena, o druhém nakaženém z Jihlavska se nic bližšího neví, stejně jako o dvou případech z Třebíčska.

V Česku se zvýšil počet lidí nakažených novým typem koronaviru na 1 165. Jeden člověk, který ve svém věku 95 let trpěl mnoha zdravotními obtížemi, zemřel, šest lidí se naopak vyléčilo.  Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha je s nemocí Covid-19 po celé republice hospitalizovaných 74 lidí.

  • Facebook
  • Twitter