Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brodě je rozhodnuto, kdo bude vládnout. Rozhodující hlas dodá ČSSD

/
/
/
1095 Zobrazení



V Havlíčkově Brodě je konečně jasno o koalici. Utvoří ji ODS, hnutí ANO, TOP 09 a ČSSD. Většinu v zastupitelstvu budou mít díky nově získané podpoře od jediné zastupitelky za ČSSD Ivany Mojžyškové. Pro novou koalici bude hlasovat taky pirátský zastupitel Jan Kerber. Nová rada bude mít v 25členném zastupitelstvu většinu minimálně 13 hlasů.

Letošní povolební vyjednávání v Havlíčkově Brodě byla mimořádně vyhrocená i dlouhá. Nakonec trvala celý měsíc. Dnes ráno – pouhých šest hodin před ustavujícím zasedáním zastupitelstva – ale koaliční uskupení konečně podepsala smlouvu o spolupráci v příštích čtyřech letech.

ODS, ANO (na společné kandidátce s Ženami za Brod) a TOP 09 původně měly jen 12 hlasů. Celý víkend proto sháněly podporu. Tu nakonec podle informací serveru Vysočina-news dodá jediná zastupitelka za ČSSD Ivana Mojžyšková. Sociální demokracie se tak stane čtvrtou koaliční stranou. Pro vznik nové koalice bude hlasovat taky jediný pirátský zastupitel Jan Kerber. „Vždy je lepší podporovat a snažit se o spolupráci s někým, kdo chce, než se hned od začátku vymezit,“ řekl serveru Vysočina-news. Kerber ale zdůrazňuje, že Piráti do koalice nevstoupí.

Je také zároveň potvrzeno, že budoucí městská vláda se nebude muset opírat o hlasy komunistů, což bylo ještě minulý týden ve hře.

Starostou města nejspíš zůstane Jan Tecl (ODS), místostarosty by měli být Vladimír Slávka (ANO), Zbyněk Stejskal (ODS) a Libor Honzárek (TOP 09), v radě s nimi budou také Ivana Mojžyšková (ČSSD), Ivana Štrossová (Ženy za Brod) a Veronika Vošická-Buráňová (ODS). Podporu by nová rada měla dostat na ustavujícím zasedání zastupitelstva, které začíná v pondělí v 15.00.

Více o jednáních: zde a zde.

  • Facebook
  • Twitter