Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Korejští dobrovolníci budou opět pomáhat v regionu

/
/
/
1129 Zobrazení



Na dva týdny v srpnu přiletí dvacet čtyři korejských studentů a deset zaměstnanců korejské firmy KHNP do Třebíče. Od 6. srpna budou jako dobrovolníci pomáhat v neziskové organizaci Střed, Barevný svět na Okružní ulici v Třebíči a v Domově pro seniory na Koutkově ulici v Třebíči. Ruce k dílu přiloží dobrovolníci při úklidových pracích na hokejovém stadionu SK Horácká Slávie a na hřišti Fotbalové školy Třebíč.  Letošního dobrovolnického korejského programu se  rozhodli zúčastnit i firmy z Třebíčska jako je I&C Energo, Nuvia, MICo, TES.

Korejští dobrovolníci se pustí do oprav a malování plotů, branek a dalšího vybavení. Na hokejovém stadionů budou čistit okna. „Jsme velmi rádi za pomoc na stadionu a také za finanční příspěvek, za který jsme mohli pořídit nové hokejky pro mládež,“ říká Daniel Šlapák z SK Horácké Slávie Třebíč. Pro mladé fotbalisty z Fotbalové školy připravili Korejci zábavně-vzdělávací vědecký program zaměřeny na techniku. Ten se uskuteční v ekotechnickém centru Alternátor 9. a 10. srpna od 16.30 do 18.30.Pro klienty organizace Barevný svět a domova pro seniory připraví ukázky korejské kuchyně. Ti se budou moci těšit na národní korejské jídlo Bibimbap, což je miska vařené rýže a na ní jsou naskládané kousky zeleniny, a také na korejské palačinky Hotteok plněné medem, skořicí a arašídy. Zároveň předvedou ukázky drobných řemesel.

„Pro seniory a mentálně handicapované mají korejští studenti připravený zajímavý program. Budou společně připravovat korejská jídla a také si připravili koncert. Vloni se to moc povedlo, a tak se všichni těšíme na letošní pokračování,“ shrnuje Magdaléna Bulová z organizace  Střed.

Vyvrcholením dobrovolnického programu bude fotbalový zápas KHNP-mladí třebíčští fotbalisté a Energetický korejský festival.  „Ve čtvrtek 16. srpna se odehraje přátelský česko-korejský fotbalový zápas mládeže. Poté bude připraven závěrečný festival s ukázkami korejské kultury a také jídlo, které budou moci návštěvníci ochutnat,“ přibližuje Vítězslav Jonáš z Energetického Třebíčska.

Dobrovolnický program v regionu Dukovan už podruhé

Studenti z korejských univerzit se zapojili do dobrovolnických aktivit ve 12 vybraných institucí sociálních služeb v Kraji Vysočina už vloni v srpnu. Vedle hmotné pomoci připravili také program pro seniory i mentálně hendikepované. Dobročinný projekt vyvrcholil odhalením velkoplošné 20 metrů dlouhé nástěnné malby na zrekonstruované zdi Domova bez zámku v Náměšti nad Oslavou.

Dobrovolnický program byl podpořen korejskou KHNP. Právě KHNP jako spolehlivý dodavatel jaderných reaktorů má zájem o vytvoření úzké spolupráce s regionem Jaderné elektrárny Dukovany.

  • Facebook
  • Twitter