Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Živý betlém ve Světlé opět ukázal lidem, jak to tenkrát (ne)bylo

/
/
/
1321 Zobrazení



Každoroční akce, která se koná před kostelem svatého Václava ve Světlé nad Sázavou i letos přilákala před koncem roku spoustu zájemců. Ti první si mohli užít zábavnou scénku založenou na pravdivé události už od 16,00.

Příběh známé dvojice Josefa a Marie, kteří bloudí městem a hledají ubytování, jelikož očekávají příchod potomka, najednou vyruší reportérka místní televize. Prý zde zrovna probíhá sčítání obyvatel a musí započítat i je. Mezitím Josef převypráví, kde všude jim nechtěli pomoci.
Do toho se také zapojí příběh tří králů a jejich počítání hvězd. No nakonec jak to tak bývá i dnešní vyprávění dopadlo dobře a Ježíšek se narodil. Jednotlivé scénky, které nacvičily děti ze základní školy Komenského, doplňoval folklorní soubor Škubánek s Evou Pejchalovou.

„Dnešní akce je už dvanáctý ročník, mohl být třináctý, ale jednou to nějak nevyšlo“ přepočítává hlavní organizátor Jan Prášek, který je učitel žáků kteří zde vystupují. „Máme to jako předmět ve škole a herci se mi tu postupně střídají podle toho, jak odcházejí a přicházejí do školy“ doplnil Prášek. Rozhodně to pro nikoho není jednoduché, jelikož většina z nich má mikrofon poprvé u pusy a hned musí vystupovat před tolika lidmi. Vánoční příběh se hrál ještě podruhé od 17.00 a večer zakončil koncert skupiny NA PRÁŠKY přímo v kostele.

Celá akce mohla vzniknout jen díky podpory Římskokatolické farnosti ve Světlé a kulturnímu zařízení KyTICe.

  • Facebook
  • Twitter