Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Krajský přebor v bleskovém šachu 2020 ve Žďáře nad Sázavou

/
/
/
1059 Zobrazení



Druhý vánoční svátek 26. prosince patřil milovníkům bleskového šachu. Ve Žďáře nad Sázavou v hotelu Hajčman se konal 38. ročník Žďárského vánočního turnaje, který byl zároveň XVIII ročníkem otevřeného Krajského přeboru Vysočiny jednotlivců.

Hrálo se na sedmnáct kol švýcarským systémem, tempem 3 min.+ 2 sec./tah. Zahrát si přijelo nejlepších šestačtyřicet hráčů a hráček této hry nejenom z Vysočiny, ale i Českých Budějovic, Ostravy, Liberce, Brna a Austrálie.
Vyhlášeni byli nejlepší tři hráči: první tři hráči uhráli 13,5 bodů a o pořadí rozhodovaly pomocné body, vítězem se stal těsně až podle třetího pomocného hodnocení Michal Novotný, VSTE České Budějovice, druhé místo obsadil Lukáš Karásek, Gordic Jihlava a třetí příčku obsadil Lubomír Bukáček ml., rovněž Gordic Jihlava.
Vyhlášení Krajského přeboru

  1. Karásek Lukáš, Gordic Jihlava, 13,5 b,, celkové 2. místo – přímý postup na mistrovství ČR
  2. Bukáček Lubomír ml., Gordic Jihlava, 13,5 b,, celkové 3. místo
  3. Vincze Roman, TJ Jiskra Havlíčkův Brod, 13 b,, celkové 4. místo

    Krajský přebor juniorů (H18, H20)
    vyhlášení společně pro obě kategorie (první dva postupují na MČR)
    1. Lang Šimon, ŠK Světlá nad Sázavou, 9 b,, celkové 16. místo
    2. Kaňka Lukáš, TJ Spartak Pelhřimov, 9 b,, celkové 18. místo

    H20 – 3. Zelený Tomáš, Caissa Třebíč, 8,5 b,, celkové 23. místo
    H18 – 3. Zedníček Filip, ŠK Světlá nad Sázavou, 8 b,, celkové 30. místo

Krajský přebor juniorek (D18,D20) a žen
Titul krajské přebornice v D20 a zároveň kategorie žen a přímý postup na mistrovství ČR získala jediná juniorka Šárka Volaninová, ŠK Světlá nad Sázavou, 7,5 b., celkové 35. místo. Z žen statečně bojovala i Renata Brožová, ŠK Světlá nad Sázavou, se stejným počtem bodů a umístěním na 38. místě.

Krajský přebor seniorů
V této kategorii získal titul krajského přeborníka a přímý postup na mistrovství ČR Vladislav Obůrka, TJ Žďár nad Sázavou, 9 b,, celkové 17. místo, který byl zároveň ředitelem turnaje.

Výsledky

  • Facebook
  • Twitter