Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Záchranáři z Vysočiny pomáhali v květnu u tří případů zranění po pádu ze skály

/
/
/
674 Zobrazení



V květnu letošního roku zasahovali záchranáři z Vysočiny u tří případů zraněných po pádu ze skály. Naposledy v pátek 22. května odpoledne, kdy přijali operátoři na tísňové lince 155 informaci o události na Drátenické skále poblíž Sněžného na Žďársku.

„Mladý muž se při lezecké činnosti zranil poté, co se volným pádem zřítil asi z desetimetrové výšky a zůstal viset na laně. Operační středisko na místo vyslalo nejen pozemní posádku z Nového Města na Moravě, ale také vrtulník z Jihlavy.
Zásah se naštěstí obešel bez nutnosti použití lanových technik leteckých záchranářů. Zraněná osoba skončila v péči zdravotníků, kteří ji ve stabilizovaném stavu letecky transportovali do bohunického Traumacentra,“ popsal Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, s tím, že u předchozích dvou bylo nutné vyzvednout zraněného pacienta z místa události v podvěsu. „Šlo o události z 9. května na Lisovské skále u Devíti skal a o den později v Cikháji na Žďársku,“ dodal Petr Janáček.

  • Facebook
  • Twitter