Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstavba domů komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou jde do finále

/
/
/
1567 Zobrazení



Ještě minulý rok obyvatelé Světlé procházeli kolem dvou starších opuštěných budov. Tyto dva domy se nacházely blízko centra a jejich vzhled a stav vypovídal o dlouhodobém nevyužívání.

Proto se nakonec vedení města rozhodlo pro lepší využití této plochy. V současné době na jejich místě finišuje výstavba nového komunitního bydlení pro obyvatele Domova Háj, který se nachází uprostřed lesů nedaleko Ledče nad Sázavou.

Jak dodává starosta Světlé Jan Tourek: „Já pevně věřím v to, že tam prostě budou stát krásné nové objekty, které budou dělat radost nejen Světlé ale samozřejmě klientům tohoto zařízení.“ I samotní dělníci si budovy chválí a věří že se vše povede ukončit v řádném termínu. „Pomalu se blížíme do finále, ale je tu ještě hodně práce. Naštěstí je mírná zima a dá se pracovat prakticky pořád,“ dodává jeden z členů stavební party.
Ve Světlé nad Sázavou v současné době žije dvanáct klientů Domova Háj, kteří se pravidelně zapojují do dění ve městě. Ať už se jedná o akce pořádané v knihovně, kde pomáhají při výtvarných dílnách, pletení pomlázek, nebo při Mikulášském dni. Dále můžeme klienty potkat na různých trzích kde prodávají své výrobky. K nim se v novém bydlení připojí i vedení domova a sociální terapeutická dílna. Celkem se jedná o výstavbu tří objektů určených pro poskytování sociálních služeb klientům Domova Háj, příspěvkové organizace, ve Světlé nad Sázavou, a to dvě domácnosti pro šest klientů a jeden objekt zázemí pro management organizace, včetně prostoru pro denní aktivity a sociálně terapeutickou dílnu.
Transformace domova a tedy postupné přestěhování z jedné velké budovy do několika menších je teď v podstatě ve své polovině. Kraj Vysočina, který je investorem staveb, na nich začal pracovat v roce 2016 a do konce roku 2022 by měly být hotové.

  • Facebook
  • Twitter