Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jindřich Šídlo: Média v poslední dekádě prodělala dramatický vývoj

/
/
/
714 Zobrazení



Na pozvání studentského parlamentu havlíčkobrodského gymnázia dorazil do klubu Oko v úterý 11. února přední český novinář Jindřich Šídlo, který v současnosti kromě výuky na vysoké škole pracuje pro Seznam Zprávy.

Podle jeho slov není vyhlídka nejen českých, ale světových médií příliš nadějná. „Ke zlomu došlo před více než deseti lety a dramaticky média zasáhla hospodářská krizi. Současně je ale třeba si říct, že za stav českých médií může kromě řady vlivů také fakt, že od počátku 90. let většina médií někomu fandila,“ uvedl Jindřich Šídlo, který začal v médiích pracovat v roce 1992. Od té doby prošel řadou redakcí, pracoval pro Respekt, MF Dnes a zkušenosti sbíral také v České televizi. „To, že média stála většinově na straně někoho, ale neznamená, že by nebyla dostatečně kritická. Platí to jak pro Václava Havla a Václava Klause, Miloše Zemana v éře premiérování, vždycky vůči nim zaznívaly i kritické hlasy. Novináři ale často zapomínali na to, že to, co si myslí oni či lidé v Praze, nemusí platit pro zbytek republiky,“ vysvětloval Jindřich Šídlo, který byl už dvakrát hostem Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka Borovského.

Další hostem studentského parlamentu havlíčkobrodského gymnázia bude v klubu Oko v Havlíčkově Brodě ve čtvrtek 5. března od 17.00 režisér Jan Svěrák.

  • Facebook
  • Twitter