Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Havlíčkově Brodě o dezinformacích a lžích v médiích

/
/
/
951 Zobrazení



Předposlední večerní debata patnáctého ročníku Letní žurnalistické školy Karla Havlíčka přinesla ve čtvrtek 22. srpna v klubu Oko debatu Jakuba Kalenského, Boba Kartouse a Petr Nutila.

Petr Nutil je žurnalista, grafik a autor knihy Média, lži a příliš rychlý mozek – Průvodce postpravdivým světem. Angažuje se také jako člen expertní rady Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Je jedním ze zakladatelů fact-checkingového webu Manipulátoři.cz. Ve svých textech se věnuje psychologickým fenoménům, které v člověku umlčují rozum, probouzejí zlo a iracionalitu. Snaží se přispět k popularizaci mediální gramotnosti a kritického myšlení.
Při posledních prezidentských volbách se podílel v roce 2018 na vzniku fact-checkingového projektu PoPravde.cz.
Přispívá do řady českých médií.

Bohumil alias Bob Kartous, mluvčí českých elfů, odborník na vzdělávání, spolupracuje s Vysokou školou ekonomiky a managementu v Praze a na téma vzdělávání publikuje v českých médiích.
Čeští elfové se inspirovali v Pobaltí, kde podobné aktivity probíhají už řadu let. „Elfové“ ve svém volném čase, bezplatně a dobrovolně mapují dezinformace a lži v řetězových e-mailech a hledají jejich původce.

Jakub Kalenský – novinář, bývalý člen týmu East Stratcom Task Force šéfky diplomacie EU Federicy Mogheriniové pro boj s ruskou propagandou, kde působil jako první český zástupce, nově analytik Atlantic Council Eurasia. Čerstvě také terč červencového phishingového útoku ruského GRU. Nedávno vystoupil v Kongresu s dalšími kolegy.

  • Facebook
  • Twitter