Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podzimní svítání nad Zelenou horou

/
/
/
907 Zobrazení



Znáte ten pocit, kdy musíte brzo ráno vstávat z postele, a prostě se vám nechce. Budík už potřetí přesouváte o pět minut a snažíte se alespoň na chvilku zachumlat pod peřinu. Tak přesně takové bylo mrazivé ráno ve čtvrtek 14. října v Bystřici nad Pernštejnem.

Nakonec se mi ale zdárně podařilo z postele dostat a po dlouhém přemlouvání jsem vyrazil směr Havlíčkův Brod. Jel jsem totiž darovat krev a měl jsem tam být v osm hodin. To jsem ale jaksi nestíhal, protože tomu odkládání budíku se nedalo odolat. Po pár minutách na cestě se cosi začalo lesknout ve zpětném zrcátku, bylo toho čím dál víc a najednou se celé nebe začalo barvit odstínem oranžové, až rudé barvy. To už jsem se blížil do Žďáru nad Sázavou a tady nastávalo dilema. Zda mám zastavit vyslat dron do nebe a zkusit, co z toho bude. Stejně jsem to na čas nestíhal a vždycky se dá vymluvit na rozkopaný Žďár, kde poslední dobou doprava opravdu vázne. Tak jsem našel první parkoviště pod Zelenou horou a rychle do vzduchu. Ten pohled okem dron, který se vám naskytne je kolikrát k nezaplacení. Často si možná říkáme, jak náš svět vidí ptáci, tak asi nějak takhle. Zkrátka tentokrát jsem byl na správném místě ve správnou dobu, ale co je nejdůležitější Jan Blažej Santini přesně věděl, kde mají tohle poutní místo postavit.

  • Facebook
  • Twitter