Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jsem Tchajwanec, prozradil na knižním veletrhu v Brodě předseda senátu Miloš Vystrčil

/
/
/
690 Zobrazení



Předseda senátu Vystrčil zahájil v pátek 15. října v Havlíčkově Brodě 31. ročník Podzimního knižního veletrhu, který potrvá až do soboty 16. října v prostorách KD Ostrov a v Krajské knihovně Vysočiny.

„Přeji vám, aby se vám tu líbilo. Já mám radost a jsem natěšený,“ uvedl při slavnostním zahájení s úsměvem Jan Tecl, starosta Havlíčkova Brodu, který v roce 2020 získalo ocenění Historického města roku.
Ředitel havlíčkobrodského muzea Michal Kamp představil výstavu o Karlu Havlíčku Borovském, která je v současnosti k vidění v Havlíčkově domě.
„Jsou dvě události, na který se každý rok těším. Tou první jsou Vánoce, druhá událost je Podzimní knižní veletrh. Opravdu, myslím to vážně,“ dodal Pavel Suchan, tajemník České astronomické společnosti, která letos uděluje na veletrhu cenu Littera astronomica za loňský i letošní rok. Vítěz letošní ceny Jan Vondrák své knihy doslova spočítal, neboť na jejich stránkách najdeme samá čísla. A jeho knih nebylo málo, na svém kontě jich má čtyřicet.
Předseda Senátu Parlamentu České republiky Miloš Vystrčil přijel do Havlíčkova Brodu i se svou manželkou. „Děkuji za pozvání, jsem vděčný a nadšený, že tu mohu být.“ Společně se ženou si také připravili přednášku o loňské návštěvě Tchaj-wanu nazvanou Jsem Tchajwanec.
Program je bohatý, plný hostů a přednášek. Mottem veletrhu pro letošní rok je Země skrytých úsměvů. Proč? Markéta Hejkalová sestavila stejnojmennou knihu, která se skládá z 33 povídek hostů-spisovatelů z předešlých ročníků knižního veletrhu. O rok odložený křest knihy proběhne o tomto víkend.
Do Havlíčkova Brodu přijelo letos 131 vystavovatelů z celé České republiky, kteří se také podílejí na doprovodném program. Ten mohou zájemci navštívit až do soboty 16. října do 17.00 v KD Ostrov v Havlíčkově Brodě.

  • Facebook
  • Twitter