Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jak vybrat obraz do interiéru?

/
/
/
706 Zobrazení



Obzvláště důležité jsou doplňky v interiérech, správně vybraný může zcela změnit vzhled naší ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Obývací pokoj je místnost, kde trávíme nejvíce času, stojí za to postarat se o jeho postup a vybrat správné dekorace do místnosti. Obrázky jsou nejzajímavějším nápadem na prázdnou zeď v našich domovech a správně vybrané nebudou narušovat styl celého uspořádání, obrázek zdůrazní individuální a originální charakter místnosti.

Jak vybrat obrazy do interiéru?

Správná volba obrazu je klíčová, měla by vyvolat pozitivní asociace a prohřát místnost. Musí odpovídat charakteru a stylu místnosti. Nejdůležitější věcí je, že by měla odpovídat barvě a rozměrům uspořádání bytu.

Velikost a tvar obrázku

Rozměry nástěnného příslušenství závisí na dostupném prostoru. Velkoformátové obrazy jsou nejvhodnější ve střední části velké stěny, např. Nad sedací soupravu, zatímco jednoduché a světlé maloformátové obrazy se hodí dobře nad komodu nebo místo pro práci. Nevěste malé kousky plné detailů na velkou zeď. Velký nám umožní ukázat se hodně prázdná zeď, můžete na ni poskládat několik menších kompozic ve stejné barvě a atmosféře, které vytvoří originální a jedinečný styl. Obrázky různých velikostí mohou být zavěšeny s většími uprostřed a menšími po stranách. Na jednu ze stěn je nejlepší zavěsit obrázky, díky kterým nebudete mít dojem přetížení. Vyhněte se zavěšení obrazu na místo, které je téměř neviditelné nebo částečně zakryté, například nábytkem nebo doplňky. Měl by být zavěšen na dobře viditelném místě.

Důležitý je také tvar obrázků. Na úzkém svislém povrchu bude dobře fungovat několik menších kompozic zavěšených nad sebou nebo velká svislá. Čtvercový obrázek se bude nejlépe hodit na čtvercovou zeď nebo několik menších uspořádaných do čtverce.

V jaké výšce by měl být obraz pověšen?

Dávejte pozor na výšku, ve které obraz zavěsíte. pokud je zavěšen příliš nízko nebo příliš vysoko – nebude jasně viditelný. Nejlepší je zavěsit obrázky na úroveň očí nebo o něco výše, díky čemuž si obrázku všimnou.

Vybarvování obrázků

Nejdůležitější je barva interiéru, barvy na obrázcích pod ním volíme tak, aby nevybočovaly z uspořádání místnosti a nevedly k chaosu.

Obrazy na plátně v živých a výrazných barvách dodá místnosti energii, zatímco klidné barvy uklidní živou místnost.

  • Facebook
  • Twitter