Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ortopedičtí pacienti využívají nový pokoj a tělocvičnu v havlíčkobrodské nemocnici

/
/
/
1082 Zobrazení



Ortopedicko-traumatologické oddělení Nemocnice Havlíčkův Brod patří k vyhledávaným pracovištím pacienty z celé republiky. Ročně zde lékaři odoperují kolem 2100 pacientů a ambulantně ošetří 25 tisíc pacientů. Kvůli dlouhodobému nárůstu pacientů i počtu výkonů přistoupili k rozšíření oddělení, nově mají pacienti k dispozici dvoulůžkový pokoj a tělocvičnu pro fyzioterapii.

„Stále se zvyšující požadavky na kvalitu poskytování zdravotnické péče přinášejí požadavky na zvýšení úrovně vybavení zdravotnických oddělení a na zajištění vyššího stupně prostředí, ve kterém se zdravotní péče poskytuje. Z uvedeného důvodu jsme se rozhodli podpořit toto oddělení a provést jeho rozšíření do prostor spojovacího travé,“ okomentoval stavební úpravy technický náměstek Josef Tvrdý. Uvedenou vestavbou se podařilo rozšířit ortopedické oddělení o jeden dvoulůžkový pokoj, vytvořit odpovídající skladovací prostory, vyšetřovnu pro fyzioterapeuta, místnost pro vrchní sestru a odpovídající čistící místnost. Tím bylo dosaženo podstatného zlepšení podmínek pro léčbu pacientů a pracovních podmínek pro zdravotnický personál.

Celkově nyní ortopedicko-traumatologické oddělení disponuje 35 lůžky. Stěžejním spektrem péče oddělení je endoprotetika velkých a malých kloubů, traumatologie pohybového aparátu, obecná ortopedie, sportovní medicína s využitím artroskopických metod a péče o pacienty s onemocněním páteře. „V posledních letech došlo na našem oddělení k významnému rozvoji chirurgie ruky zahrnující výkony traumatologické, rekonstrukční i aloplastické. Lubomír Trtík je autor CMC protézy, která je v současnosti již implantována i v zahraničí. Nedávno navázaná spolupráce s profesorem Tobren Beak Hansenem z Dánska bude nepochybně přínosem pro další evoluci tohoto implantátu,“ dodal primář oddělení Pavel Kubát.

Primář oddělení si chválí zejména stabilní personální obsazení oddělení, které kromě operativy zajišťuje komplexní ambulantní péči o pacienty s problémy pohybového aparátu na ortopedické ambulanci, ve specializované poradně pro onemocnění ruky, poradně pro onemocnění páteře, specializované ambulanci pro dětskou ortopedii a na traumatologické ambulanci úrazové stavy.  Ortopedi zajišťují také diagnostický screening onemocnění dětských kyčlí s pomocí ultrazvukové diagnostiky.

  • Facebook
  • Twitter