Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Listování o fake news v Havlíčkově Brodě

/
/
/
745 Zobrazení



První jarní den se v Krajské knihovně Vysočiny uskutečnilo další Listování, tentokrát šlo o scénické čtení Nejlepší knihy o fake news, která patří v současné době k nejprodávanějším knihám.

Herci z Listování sebou přivezli i autora knihy politologa Miloše Gregora, který se ujal úvodu a oznámil nám, že mu během cesty do Havlíčkova Brodu přišla sms, že jeho kniha je od dnešního dne zakázána. Tím navodil atmosféru knihy, která se věnuje právě dezinformacím a nepravdivým faktům.
Poté herci Jan Brožek a Jiří Ressler nastoupili v bílých pláštích v rolích inspektorů a začalo vyšetřování závadnosti Gregorovy knihy. Vědecko-naučný text představili zábavnou a neotřelou formou. Představení bylo plné nejrůznějších vtipných glos a scének, ale dozvěděli jsme se i mnoho užitečných informací, jak si ověřovat zdroje informací nebo jak vypadaly takové poplašné zprávy ve středověku. Na závěr Listování proběhla debata diváků s autorem knihy a autogramiáda.

  • Facebook
  • Twitter