Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Obce a města apelují na obyvatele, aby respektovali nařízení

/
/
/
2536 Zobrazení



V souvislosti s výskytem koronaviru a vyhlášením stavu nouze a s omezením volného pohybu osob v celé republice žádá řada starostů obcí a měst Vysočiny obyvatele o respektování nařízení a toleranci.

„Nevím, jestli si každý z nás plně uvědomuje závažnost situace, ale měl by. Zasažených stále přibývá a po návratu lidí z prázdninových dovolených dojde k velkému navýšení i na Vysočině.
Každý z nás nese odpovědnost za sebe a setkávání se na kus řeči, na pivo nebo na kafíčko by si měli lidé odpustit. Vyhrožovat pokutami je asi neúčinné. Není žalobce, není ani soudce, ale při rozšíření nemoci v dané oblastí dojde k uzavření obcí, a potom nebudou lidé moci chodit do práce. Práce přináší peníze a také možné splácení dluhů.
Víme, že na Olomoucku už je takto uzavřeno mnoho  obcí. Nic pěkného. Máme to v rukou a svým zodpovědným chováním můžeme situaci zvládnout. Každý se může nakazit, to nemůžeme mít nikomu za zlé, ale nemusíme tomu chodit v ústrety. Pokud už se stane, že se nakazíme, nesmíme tuto věc tajit,  ale aktivně telefonicky řešit se svým ošetřujícím lékařem. Vždyť žít s pocitem, že jsem svým nezodpovědným chováním ohrozil mnoho lidí kolem sebe nebude nic pěkného.

Opravdu nechci děsit, ani vyhrožovat. Věc se musí zvládnout s chladnou hlavou. Zvykli jsme si na osobní svobodu, neposlušnost a vlastní rozhodování. Jsou však v životě situace, kde je třeba nereptat a dodržovat obecná pravidla. Nabádám každého k poctivému a zodpovědnému přístupu. Jestli budeme opatření vlády obcházet, můžeme si uškodit jenom sobě.
Děkuji zodpovědným a prosím  ostatní o poctivý přístup,“ vyzývá Jiří Šikl,
starosta obce Jámy na Žďársku.

Starosta starosta Světlé nad Sázavou Jan Tourek zase prosí obyvatele města o minimalizaci osobních návštěv na městském úřadu. V souladu s usnesením Vlády ČR dochází prozatím od pondělí 16. března 0.00 hod do úterý 24. března 6.00 k dočasné úpravě úředních hodin na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou v pondělí mezi 8.00 a 11.00 ve středu od 13.00 do 16.00. Boční vchod do budovy bude uzamčen, imobilním občanům bude odemčen. Městský úřad ve Světlé nad Sázavou doporučuje občanům, aby pokud je to možné, komunikovali prostřednictvím e-mailu, telefonu apod.

Radnice ve Světlé nad Sázavou, omezuje úřední hodiny a od úterý 17. března uzavře mateřskou školku

„Kvůli preventivním opatřením vedení města rozhodlo o prodloužení termínu placení místního poplatku za komunální odpad na rok 2020 nově až do 31. května 2020. V současné době proto odložte platbu v hotovosti na měsíce duben až květen. Poplatek lze uhradit i bezhotovostním převodem bezpečně z domova přes elektronické bankovnictví.
Zavolejte si na městský úřad pro potřebné údaje k provedení úhrady poplatku. K dispozici budou telefonní čísla: 569 496 632, 569 496 680 nebo 569 496 681, případně emaily pro zaslání informací krupickova@svetlans.cz, adam@svetlans.cz nebo maskova@svetlans.cz.

Ředitelka Mateřské školy ve Světlé nad Sázavou po projednání se svým zřizovatelem, městem Světlá nad Sázavou, rozhodla o uzavření Mateřské školy Světlá nad Sázavou od 17. března do odvolání.

Ve Světlé nad Sázavou jsou tedy uzavřeny veškeré školy, včetně Domu dětí a mládeže a Základní umělecké školy, veškerá vnitřní i venkovní sportoviště, Infocentrum, knihovna, galerie, kino, divadlo a zrušeny jsou všechny akce v tanečním sále,“ uvedl Jan Tourek s tím, že děkujeme všem obyvatelům za pochopení.

  • Facebook
  • Twitter