Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kynice na Havlíčkobrodsku jsou v karanténě

/
/
/
3974 Zobrazení



Policejní hlídky dohlížejí od pondělí 16. března od 11.00 na to, aby obyvatelé malé obce Kynice nedaleko Ledče nad Sázavou a Světlé nad Sázavou neopustili území obce. Karanténu nařídili krajští hygienici, když se v obci potvrdili čtyři nákazy nemocí Covid-19.

Nařízení mimořádného opatření při epidemii vyvěsila na svých stránkách Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina.

Až do odvolání, minimálně ale 14 dnů všem obyvatelům zakazuje obec opustit. Ven z domovů mohou lidé jen, když si potřebují zajistit potraviny, drogerii, léky nebo krmiva pro zvířata, nesmějí však vesnici opustit.

Problém je, že v Kynicích není obchod s potravinami a ani lékař. Aktuálně jedná místní krizový štáb. „V případě lehkých příznaků chřipky kontaktujte místostarostu obce, ten zajistí případný odběr vzorku. V případě zhoršení stavu nebo vážných potíží se neprodleně obraťte na linku 155 nebo 112,“ informuje starostka Jaroslava Smetanová na webu a obyvatele žádá, aby byli trpěliví, ohleduplní, důsledně dodržovali karanténu a sledovali internetové stránky obce.

Situace v obci se zkomplikovala po hasičské oslavě ze soboty 7. března. Účastnil se ji člověk z Prahy, který byl na koronavirus pozitivní.

Infolinka ke koronaviru: 1212.

  • Facebook
  • Twitter