Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O netradiční hudební prohlídku ve světelském podzemí byl zájem

/
/
/
1219 Zobrazení



Podzemím ve Světlé nad Sázavou zněla v pátek 3. července vážná a lovecká hudba. Netradiční prohlídku organizovalo místní kulturní zařízení KyTICe společně s Trubači z Liščího vršku a jejich hosté. Jedním z hlavních trubačů byl Milan Čech ze Světlé nad Sázavou a vedoucí souboru Miloslav Ulrich z Dobrnic.

Pro všechny návštěvníky bylo podzemí přístupné zdarma a během jeho procházení potkávaly skupinky trubačů, kteří střídavě hráli něco z repertoáru lovecké hudby a vážné hudby. Celkem do podzemí zavítalo 105 návštěvníků.
„Byl to nádherný zážitek, to podzemí má své kouzlo a ta hudba tam krásně zní, akustika je tu úžasná,“ pochvalovali si návštěvníci. Většina posluchačů se shodla na tom, že by se takové akce měly konat častěji. Akustiku a celkově koncert si užili i samotní muzikanti a rádi by si v podzemí také někdy znovu zahráli. I když těch dvanáct stupňů, které jsou v podzemí po celý rok, donutilo některé trubače se během koncertování přiobléknout.
Během prázdnin můžete středověké podzemí ve

Světlé navštívit také díky klasickým prohlídkám, kdy se dozvíte něco o historii města a těchto tajemných chodeb.
 Prohlídky zajišťuje Infocentrum a více informací se dozvíte zde https://www.kyticesvetla.cz/kontakty/kontakty-stredoveke-podzemi/.

Video: Jan Šafránek

Fotoreportáž: Jitka Burianová

  • Facebook
  • Twitter