Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Léto ve znamení filmu. Jihlavu navštíví i Bartoška

/
/
/
1263 Zobrazení



V jihlavském amfiteátru se rozzáří světla projektorů v sobotu 11. a v pátek 17. července. Těsně předtím ale Jihlava pocítí na vlastní kůži kus Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Srpen stráví obyvatelé a návštěvníci města na Masarykově náměstí při Létě s gustem a na červenec jsou připravena výjimečná filmová promítání, která do Jihlavy přivedou i herce Jiřího Bartošku.

„Nejvýznamnější filmový festival v Karlových Varech byl, stejně jako další skvělé akce, kvůli Covidu zrušen. Všichni ale hledají, co se dá a tak se velmi rychle vymyslel i projekt Tady Vary, v rámci kterého se budou ve všech významných kinech po celé republice doslova na červeném koberci promítat festivalové filmy. A kino Dukla má nejen tu čest se tohoto programu zúčastnit, ale předběžně přislíbil svou účast na projekci i prezident festivalu Jiří Bartoška,“ uvedl Jiří Šamonil ze společnosti D-cinema, která pořádá mimo jiné také červencové promítání na jihlavském letním kině.

Jiří Bartoška se do kina Dukla podívá v pátek 10. července při příležitosti promítání dokumentu Tajný agent, který vypráví o vyšetřovateli, který na inzerát sežene za společníka třiaosmdesátiletého vdovce, jehož úkolem je stát se špionem v domově důchodců.

Při návštěvě se Jiří Bartoška setká například s radní města Jihlavy pro oblast kultury Silvií Čermákovou. „Jsem nadšena a moc děkuji za to úsilí, s jakým se filmaři perou se současnou situací. Doufám, že se podaří všechno dobře zvládnout a kina nejen, že nezahynou, ale ožijí s ještě větší vervou,“ uvedla radní.

V jihlavském letním kině se bude v sobotu 11. července promítat obnovená premiéra filmu Samotáři režiséra Davida Ondříčka, o týden déle se na plátno uprostřed lesoparku Heulos promítne nejúspěšnější komedie loňského roku Ženy v běhu režiséra Martina Horského.

Více na: www.kinodukla.cz.

  • Facebook
  • Twitter