Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prodej obrazů pomůže Kubíčkovi

/
/
/
1380 Zobrazení



V pátek 3. července se v Cafe art Oko Havlíčkův Brod uskutečnila Prázdninová vernisáž Show Your Help pro Kubíčka. Akce je zaměřená na podporu léčby dvanáctiletého Jakuba Kunáška, který trpí od mala závažnou formou autismu a těžkou mentální retardací.

Petra Kunášková je autorkou vystavených obrazů, ale hlavně maminkou Jakuba. „Malovat obrazy jsem začala před sedmi měsíci. Doposud jsem se malování nevěnovala. Vystavených obrazů je 16. Jednotlivé obrazy je možné si zamluvit a po skončení výstavy zakoupit. Veškeré peníze poputují pod záštitou Show Your Help do sbírky pro Kubíčka,“ uvedla Petra Kunášková.

Na pátečním večeru maminka Kuby popsala léčení syna pomocí aplikace kmenových buněk.

Léčba ale není vůbec laciná. Každá aplikace vyjde zhruba na 300 000 korun a pojišťovna ji nehradí. A ještě k tomu je kvůli ní třeba letět do Kyjeva na Ukrajinu. Kuba má už dvě za sebou a dělá díky ní obrovské pokroky. Začal díky ní mluvit, zlepšila se mu motorika, odpadly záchvaty a daří se mu lépe prakticky ve všech ohledech. „Chci poděkovat všem, kteří přispěli a přispívají na sbírku finančních prostředků na léčbu Kubíčka,“ řekla Petra Kunášková. Vernisáž byla obohacena hudebním vystoupením dvojice Stoláč a Tomsn, kteří dříve hráli v pražské kapele Just For Being.

„Rozhodli jsme se Kubovi pomoci získat prostředky na další aplikaci. Budeme moc rádi, když se na tom budou podílet i ostatní lidé. Pomoci lze jakýmkoliv příspěvkem na transparentní účet 2901681236/2010 nebo koupí našich triček, přihozením do kasičky na koncertech Memento Mori a Highstreet Hightstreet Hooligans,“ řekl Jan Tuček ze spolku Show Your Help. Během pátečního večera bylo prodáno pár obrazů.

  • Facebook
  • Twitter