Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Další besedy v Brodě: o současné Ukrajině i lžích na internetu

/
/
/
861 Zobrazení



Také na dnešní odpoledne a večer připravili pořadatelé Letní žurnalistické školy dvě besedy, kterých se bude moct zúčastnit i veřejnost. Nejdřív se bude diskutovat o tom, jak vypadá současná Ukrajina. Následovat bude beseda o tom, kdo šíří lži po internetu a jestli se proti nim lze vůbec nějak ubránit.


Od 15.30 se zájemci budou moct setkat s Martou Burdiakovou. Ta představí projekt Ukraïner, jehož cílem je propagovat současnou Ukrajinu ve světě. Ukraïner vytváří naučné materiály, které pak můžou používat například učitelé ve školách nebo jednotlivé ukrajinské regiony, když chtějí prezentovat sebe sama.

Ve spolupráci s projektem organizátoři Letní žurnalistické školy připravili taky výstavu nazvanou Černobyl – návrat do vyklizené zóny. Zájemci si ji v havlíčkobrodském Klubu Oko můžou prohlédnout až do konce prázdnin.

Večerní debata pak bude v Brodě věnovaná jinému aktuálnímu problému: s rozšiřováním internetu totiž taky přibývá těch, kteří se síť snaží zneužít. Vznikají tak například různé zpravodajské servery, které slouží diktátorům a úmyslně šíří lži.

Jak se tomu lze bránit, o tom budou od 19.00 debatovat Bohumil Kartous z organizace EDUIN, Petr Nutil z webu Manipulátoři.cz a také analytik Atlantic Council Jakub Kalenský.

Obě přednášky se konají v havlíčkobrodském Klubu Oko. Vstup je volný, zájemci se nemusí předem nikde hlásit ani registrovat. Kompletní program Letní žurnalistické školy najdete ZDE.

  • Facebook
  • Twitter