Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Brodští Hroši třetí titul v řadě nezískali. V posledním finále v Praze prohráli

/
/
/
767 Zobrazení



Havlíčkobrodští softbalisté byli jen krok od zlatého hattricku. Extraligoví mistři z minulých dvou sezón však v rozhodujícím finále prohráli na hřišti pražského Tempa v dramatickém souboji 1:2. Celek z metropole tak získal první ligový titul v historii klubu.

Hlavním hvězdami zápasu opět byli dva elitní reprezentační nadhazovači – na straně Hrochů Michal Holobrádek, ve týmu Tempa Marek Joska. A lépe se tentokrát dařilo Joskovi.

Proti němu sice na začátku třetí směny dokázal parádně odpálit Jan Cabalka, který pak také zajistil první bod svého týmu v zápase – ze strany Broďáků to však bylo v útoku vše. Ve zbytku utkání už nikdo z jejich soupisky další odpal nepřipsal.

Pražané dokázali vyrovnat hned ve čtvrtém dějství a v šesté směně pak i díky dalekému odpalu Mikuláše Klase Tempo skóre otočili. Do vedení se však celek z hlavního města nedostal jen díky lepšímu nadhazovači, ale taky díky chybám Broďáků v obraně.

Tempo Praha tak po vítězství 2:1 vyhrálo finálovou sérii 3:2 na zápasy a poprvé v historii klubu slaví extraligový titul. Hroši sice byli ve finále favoritem, ale navzdory tomu, že v nejvyšší české soutěži skončili druzí, si opět zajistili postup na Super Cup. Tedy na turnaj, na kterém se utkávají nejlepší softbalové kluby Evropy. Konat by se měl příští rok na konci letních prázdnin.

  • Facebook
  • Twitter