Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Jihlavsku okradli seniora, policisté žádají o pomoc

/
/
/
743 Zobrazení



Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při prověřování případu okradení seniora. Šestaosmdesátiletému muži, který se obtížněji pohybuje, nabídl při cestě pomoc muž, který seniora později okradl. Policisté pátrají po totožnosti podezřelého muže, kterého na jihlavském Masarykově náměstí zachytily kamery. 

Ke krádeži došlo v pondělí 23. dubna, senior byl kolem jedenácté hodiny dopoledne na Masarykově náměstí v Jihlavě u obchodního domu. „Vzhledem k tomu, že má obtíže s chůzí, odpočíval na lavičce. K seniorovi přistoupil neznámý muž a nabídl mu, že ho doprovodí. Senior pomoc potřeboval, a proto ji přijal. Muž ho poté vedl k horní části náměstí směrem k vozidlu taxislužby, do kterého oba nastoupili. Senior se nechal odvézt na ulici Březinova, kde vystoupil, stejně jako neznámý muž, který opět seniora při chůzi podpíral. Oba poté vešli do bytového domu, kde na chodbě muž náhle vzal z nákupní tašky, kterou měl senior u sebe, příruční pouzdro a utekl. Senior vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nemohl na vzniklou situaci nijak reagovat. Při krádeži přišel o finanční hotovost, osobní a další věci,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po oznámení případu na policii, začalo ihned pátrání po pachateli v dané lokalitě. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Policisté vyhodnotili také záznam z kamery, které seniora v doprovodu neznámého muže na Masarykově náměstí zachytily.

„Jedná se o muže snědší barvy pleti, vysokého přibližně 180 centimetrů. Na sobě měl tmavé oblečení.
Policisté žádají osoby, které podezřelého muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásily na tísňové lince 158. Uvítají také, pokud se přihlásí občané, kteří by mohli poskytnout informace směřující k objasnění případu,“ dodala Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter