Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek v cíli sezóny

/
/
/
1888 Zobrazení



Havlíčkobrodský motocyklový závodník Michal Prášek absolvoval o prvním říjnovém víkendu závěrečný závod Alpsko jadranského šampionátu. Na okruhu v německém Oscherslebenu startoval opět ve třídě Superstock 1000 za tým Roháč & Fejta motoracing.

Páteční volné tréninky byly pro Práškův tým hodně důležité, protože závod se na této trati v Alpe Adria šampionátu jel vůbec poprvé. „Bohužel jsme měli k dispozici jen dva tréninky, ale i tak si myslím, že jsme vše zvládli výborně.  Do sobotní kvalifikace jsem neměl k dispozici kvalifikační gumu, takže jsem už dopředu věděl, že bude těžké atakovat pole position. Trénink jsem tak odjel na závodní zadní gumě a měl alespoň jistotu, že směs bude odzkoušena na odpolední závod,“ popsal před startem Prášek.

Do závodu odstartoval ze třetího místa a už ve druhé zatáčce se dostal do vedení. „Nepovedl se mi ale dobrý výjezd a propadl jsem se znovu na třetí místo, kde jsem těsně pronásledoval vedoucí dvojicí. V osmém kole mi podklouzlo přední kolo a závod pro mě skončil,“ říká smutně Prášek, který si během pádu narazil nohu, kterou měl před čtyřmi lety vážně zraněnou a měl tak obavy, aby mohl nastoupit do nedělního závodu.

To by ale nebyl havlíčkobrodský bojovník. Jeho týmu se podařilo opravit motorku, ale už ji nestihl vyzkoušet. V neděli vynechal warm up a do závodu tak šel s nejistotou, zda bude vše fungovat. „Během zaváděcího kola jsem zjistil, že mám jinak nastavené polohy řídítek a páček, takže jsem se v začátku závodu trochu hledal. Největší problémem byly nové boty, které nebyly rozhýbané a při rychlém podřazování mě dost zlobily,“ říká Prášek, který si i přesto na začátku závodu držel druhou pozici. Pak ho předjel Arnauld Friedrich, se kterým dorážel na první místo. „Několik kol jsme ve skupince bojovali o vítězství, bohužel jsem hodně ztrácel na cílové rovince, kde mé pět let staré BMW už nestačilo. Musel jsem tak vše stahovat na brzdách a zatáčkách, to se mi ale málem vymstilo. V tu chvíli jsem si řekl, že bude lepší být třetí, než zase na zemi,“ usmívá se Prášek.

„Letošní sezóna byla dvaadvacátá a bohužel za poslední roky nejméně povedená. Byla hodně bolestivá, komplikovaná a náročná ve všech směrech. I přes tyto problémy se nám podařilo s týmem Roháč & Fejta motoracing vyhrát mezinárodní šampionát cams přírodních okruhů a minimoto cup. Nezbývá nic jiného než se poučit z chyb a začít makat na příští sezoně. Závěrem chci poděkovat Pavlovi Roháčovi, mému tátovi, mamce, všem členům týmu i fanouškům. Děkuji i našim sponzorům, kteří nám pomáhají v dobrých i slabších časech,“ uzavírá Michal Prášek.

  • Facebook
  • Twitter