Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michael Holobrádek za Evropský výběr proti mistrům světa v Brodě

/
/
/
927 Zobrazení



V neděli 2. září zavítají do Havlíčkova Brodu softbaloví mistři světa z Nového Zélandu a postaví se výběru Evropy. Domácí publikum se může těšit na čtveřici nominovaných Čechů v čele s Broďákem Michalem Holobrádkem. 

Poprvé v historii evropský softbal sestavuje svůj All-Star tým. Vedoucí Češi se dočkali nominace hned čtyř reprezentantů – mladého talentovaného nadhazovače Michala Holobrádka, reprezentačního kapitána a chytače Davida Mertla, nejlepšího českého pálkaře Václava Svobody a nejzkušenějšího současného reprezentanta Patrika Kolkuse.

Pozvánka na exhibici

„Nemůžu se dočkat. Bude neskutečné postavit se nejlepšímu týmu na světě. A bude výzva zažít tohle v týmu, který ještě nikdy nehrál pospolu,“ těší se Michal Holobrádek, který zažívá sezónu snů. Na letní měsíce vyrazil na zkušenou do USA. Prožil dva měsíce po boku výtečných hráčů na prestižních mezinárodních turnajích. Dobrodružství zakončil mimořádným úspěchem – byl jmenován do druhého světového All-Star týmu. „Bylo to něco neuvěřitelného. O moc výš se už dostat nedá, leda celý ten turnaj vyhrát a samozřejmě postoupit do toho top All-Star týmu,“ vypráví o „softbalovém Wimbledonu“ Holobrádek. Spolu s ním se stejného uznání dočkal také jeho kolega z národního týmu Mikuláš Klas.

V týmu Evropy nezanikla ani česká trenérská stopa. Na postu hlavního trenéra figuruje Tomáš Kusý, který letos získal s národním týmem právě v havlíčkobrodské Hippos aréně čtvrté evropské zlato v řadě. Po jeho boku se vedle Brita, Nizozemce a Dána, bude vyskytovat v roli asistenta a zástupce mladší trenérské generace také Jaroslav Korčák.

Na hřišti dvojnásobných mistrů republiky utkání odstartuje v 15.30 v neděli 2. září.

  • Facebook
  • Twitter