Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Havlíčkobrodské Brodění se závodem v prezidentském člunu

/
/
/
984 Zobrazení



Prvním ročníku Brodění v Havlíčkově Brodě se uskuteční v sobotu 16. června od 13.30 u kostela sv. Kateřiny. Součástí akce bude také závod ve žlutomodrém prezidentském člunu. 

„Sraz účastníků v pruhovaných retro plavkách je ve 13.30 u kostela sv. Kateřiny, kde bude pro účastníky zřízeno improvizované zázemí. Brodění bude probíhat až do 19.00. Záchranné kruhy zajistí pořadatelé.
Kromě brodění budou děti i dospělí závodit ve žlutomodrém prezidentském člunu až do jeho úplného roztrhání. Pro děti a některé hravé dospělé vznikne a břehu řeky také improvizované pískoviště, kde se budou moci zúčastnit soutěže o nejvyšší pískovou věž. Poblíž vyroste i skákací hrad a v nedaleké zahrádce hostince Ariány bude k dispozici bohaté občerstvení. O pohodu se postará pohodové hudební uskupení Terasa z Přibyslavi,“ popisuje jeden z organizátorů akce Jiří Jedlička.

Plakát akce

Organizátoři doporučují vzít si s sebou retroplavky, boty do vody a hlavně dobrou náladu. „Pro hygienychtivé zájemce o brodění bude možné se osprchovat v zahrádce hostince Ariány,“ dodává Jiří Jedlička.
Zároveň s festivalem Brodění se uskuteční v kostele sv. Kateřiny akce s názvem Kateřina žije. Od 14.00 a 15.00 bude v kostele divadelní představení Karkulčin Koblížek divadelního souboru Dinosaurus a v 18.00 benefiční koncert hudební skupiny AMaTer ve prospěch opravy kostela.
„Naše město má Brod ve svém názvu a přitom většina Broďáků se ještě nikdy řekou Sázavou nebrodila. Je dokázané, že brodění je zdraví prospěšné a alespoň jedno každoroční přebrodění posiluje organizmus. Kromě toho, brodění způsobuje optimismus a dobrou náladu. Dost důvodů, proč se zúčastnit Brodění,“ zve Jiří Jedlička.

  • Facebook
  • Twitter