Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zeptejte se Johany, vyzývají v Třešti

/
/
/
781 Zobrazení



Ve středu 10. července bude otevřena v Městském muzeu v Třešti výstava nazvaná Přírodovědcem v muzeu aneb Zeptejte se Johany. Výstava představí zajímavosti z depozitářů, techniky zpracování sbírkových předmětů, zajímavé osobnosti i vývoj jednotlivých oborů v průběhu posledních sta let.

Výstava je dílem jihlavských muzejních přírodovědců a poprvé byla představena veřejnosti na podzim 2018 v hlavní budově muzea, mj. i jako součást Týdne vědy a techniky Akademie věd ČR.
Je určena všem, kteří se chtějí dozvědět, jak to bylo se vznikem přírodovědného oddělení jihlavského muzea, co skrývají přírodovědné depozitáře, co se děje se sbírkovými předměty, co obnáší práce muzejního geologa, botanika či zoologa a také různé zajímavosti ze zákulisí. Svérázným průvodcem je Johana, samička sekáče domácího, jejíž rodina obývá kamenné muzejní zdi už přes sto let, a má proto co říci nejen k současnému dění, ale i k tomu, co se v muzeu odehrávalo v minulosti.
Výstava bude otevřena do konce září.

  • Facebook
  • Twitter