Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zápas šachových hospod ve Žďáře nad Sázavou

/
/
/
535 Zobrazení



V sobotu 27. června proběhl v restauraci Banjo bar odvetný zápas v novém tisíciletí v historicky prvním ročníku šachového klání mezi štamgasty a hosty restaurací Banjo bar a Zimák.

Banjo bar – Restaurace zimák 13,5:2,5
Čtyřčlenná družstva se utkala v zápase na čtyři kola, tedy každý hráč jednoho týmu se utkal se všemi čtyřmi hráči druhého týmu. Hrálo se na dvakrát patnáct minut, čili maximálně půl hodiny na jednu partii.
Hráči domácího týmu hned v prvním kole nastoupili k prudkému trháku, když se ujali vedení 4:0. Ve druhém kole se ale hostující hráči vzepřeli a kolo skončilo výsledkem 2:2.
Třetí a čtvrté kolo ale patřilo jednoznačně opět domácím hráčům, když soupeřům povolili uhrát pouze jednu remízu a ostatní zápasy – byť někdy se štěstím – vyhráli.
„Výsledek je tedy – na rozdíl od prvního zápasu – poměrně jednoznačný, nicméně všichni aktéři zápasu včetně několika přihlížejících diváků si užili u šachovnic několik hodin příjemné zábavy.
Zpestřením byla i přítomnost reportérky Českého rozhlasu, která z utkání pořizovala reportáž pro rozhlasový pořad Příběhy z Vysočiny.
V příštím ročníku se pokusíme rozšířit počet šachových hospod ve Žďáře nad Sázavou o některou další restauraci,“ uvedl za pořadatele Josef Fišar.

Sestavy jednotlivých družstev a detailní výsledky

  • Facebook
  • Twitter