Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zadržené Srby čeká vyhoštění

/
/
/
722 Zobrazení



Policisté cizinecké policie zadrželi v pátek 1. června časně ráno krátce před druhou hodinou na dálničním odpočívadle na 111. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno v dodávkovém autě Mercedes Benz Sprinter s německou registrační značkou dva cizince, kteří cestovali společně s dalšími sedmi.

„Policisté při kontrole předložených biometrických cestovních dokladů zjistili, že dva muži – státní občané Srbska – ve věku 36 a 42 let, pobývají na území Evropské unie nad rámec povoleného pobytu v rámci úlevy z vízové povinnosti. Policisté oba cizince zajistili a eskortovali je k provedení dalších procesních úkonů na Krajské ředitelství policie kraje Vysočina, kde s nimi byly zahájeny úkony správního řízení o správním vyhoštění.

Od začátku letošního roku policisté odboru cizinecké policie zahájili celkem 85 správních řízení o správním vyhoštění cizinců z území členských států Evropské unie. Nejčastěji se jednalo o nelegálně zaměstnané cizince, především státní příslušnosti Ukrajiny a Moldavska,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Podle jejích informací zahájili v loňském roce policisté odboru cizinecké policie na Vysočině zahájili 174 správních řízení o správním vyhoštění cizinců z území České republiky, z toho bylo 169 případů za vykonávání činnosti pro které neměli cizinci patřičné povolení, tedy pracovali u nás nelegálně. „Kromě toho vydali osm rozhodnutí o povinnosti opustit území České republiky z důvodu nesplnění podmínek pobytu dle zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Loni policisté odboru cizinecké policie řešili 25 přečinů, které spáchali cizinci. Jednalo se především o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, padělání a pozměňování veřejné listiny. Na území Kraje Vysočina řešili celkem 3 560 přestupků, z toho 2 480 přestupků se týkalo porušení zákona o pobytu cizinců. Za tyto přestupky byly uloženy pokuty v celkové výši 1 552 700 korun,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter