Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Běžci s EPPkou a Nadace ČEZ přispěli mamince z Velkého Meziříčí na motomed

/
/
/
847 Zobrazení



Spolek Happy run pořádající charitativní běhy podporuje různě znevýhodněné osoby také prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Její projekt Motomed pro Lucku podpořila sportující veřejnost a Nadace ČEZ částkou 50 tisíc korun. 

Některé lidské osudy se nemocí nevídaně zkomplikují, když se však odhodlání čelit překážkám spojí s pomocí a solidaritou druhých, není vše ztraceno. Paní Lucie z Velkého Meziříčí, maminka pěti dětí, se několik let léčila s vysokým tlakem. Následkem toho u ní došlo k tzv. disekci aorty, která jí letos v dubnu praskla. Do té doby, než onemocněla, pracovala jako zdravotní sestra na oddělení ARO. Po náročné operaci se bohužel nepodařilo zachránit cévní zásobení míchy a došlo k nevratnému poškození a spastické paraplegii – ochrnutí nohou. Vzhledem k diagnóze je pro Lucii důležité procvičování dolních končetin jako prevence ztuhlých kloubů, které lze provádět s rehabilitační pomůckou Motomed. Její pořizovací cena však byla pro rodinu Lucky poměrně vysoká, proto se pomoci ujal spolek Happy Run. Ten již v minulosti ve spolupráci s Nadací ČEZ podpořil prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem rodiny, které se kvůli vážné nemoci jednoho z členů ocitly v tíživé životní situaci.

Happy Run ve Valči

Pro projekt Motomed pro Lucku vysportovali uživatelé aplikace rychle potřebné body, které nadace převedla na finanční příspěvek 50 tisíc korun.

„Díky aplikaci EPP Nadace ČEZ a rovněž díky bodům sportujících můžeme Lucce pomoci pořízením Motomedu a podpořit ji v rehabilitaci, “ vzkázala jednatelka spolku Happy Run Monika Palátová.
„Naši EPPkaři se při přidělování bodů podpořeným organizacím i jednotlivcům setkávají s příběhy, které se mohou kdykoli protknout s těmi jejich. Proto mě těší solidarita s těmi, kteří naši pomoc potřebují,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Happy Run ve Valči

Kromě pomoci Lucce se dostalo podpory také rodině Vávrových z Chroustova. Maminka Jitka se stará o svého manžela po těžkém úrazu, který zanechal silné následky a o tři malé děti. Běhu s názvem Happy Run ve Valči 26. května se zúčastnilo 430 běžců. Zaplacením startovného nebo nákupem účastnických triček přispěli Vávrovým částkou 260 000.

  • Facebook
  • Twitter