Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Výstava prací Akademie pro seniory v Třebíči je inspirovaná tvorbou starých mistrů

/
/
/
848 Zobrazení



V Komunitním centru Moravia a v kavárně Salsa v Třebíči vystavují své práce studenti výtvarného oboru Akademie pro seniory, kterou za podpory Města Třebíče už druhým rokem realizuje Základní umělecká škola Třebíč (ZUŠ).

„Výtvarný obor Akademie pro seniory nyní navštěvuje téměř čtyřicet studentů. Pracují pod vedením lektorů Jaroslavy Beranovské, Aleny Dvořákové a Jakuba Nohy.

V pracích studentů prvního ročníku Akademie nahlédneme do procesu tvorby od reality k abstrakci v postupném přerodu realistické kresby, přes akvarel, tuš a pastel až ke koláži. Vystaveny budou i kopie prací známých výtvarníků, které vytvořili studenti grafickou technikou hlubotisku.

Druhý ročník studentů se inspiruje tvorbou starých mistrů. Výtvarným médiem v tomto případě je kombinovaná technika tempery a pastelu. Nechybí ani hlubotisk z volné tvorby,“ popsala Eva Vaňková ze ZUŠ Třebíč.

Výstavu v Komunitním centru lze zhlédnou od 1. července do 31. srpna mezi 10.00 a 17.00 a v kavárně Salsa v časech otevírací doby.

  • Facebook
  • Twitter