Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vernisáž putovní výstavy Mýma očima v Ledči nad Sázavou

/
/
/
1016 Zobrazení



V kavárně Kovárna v Ledči nad Sázavou se v úterý 15. září konala vernisáž Putovní výstavy fotografií Mýma očima, na jejímž vzniku se výraznou měrou podíleli lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří žijí v Domově Háj nedaleko Ledče nad Sázavou.

Ti měli možnost říci si, kde, a co by rádi nafotili, a jaké mají představy o možnostech, které jim život v nových domech přinese. Také se učili základy fotografování. Dva z nich už v současné době fotografují, a na výstavě bylo možné vidět i jejich záběry. Klienti, kteří se nezajímají o fotografování, ale baví je práce v dřevodílně, pracovali na výrobě stojanů na fotografie.
Domov Háj prochází v současné době procesem transformace. Putovní výstava fotografií se bude konat ve většině lokalit, ve kterých budou jeho klienti v budoucnu žít – tzn. ve Světlé nad Sázavou, Havlíčkově Brodě, Golčově Jeníkově a končit bude příští rok v Jihlavě, kde sídlí zřizovatel Domova Háj.
Výstava je součástí projektu Na cestě, který Domov Háj realizuje od 1. září 2019. Cílem výstavy je osvěta v oblasti procesu transformace, bourání bariér a stereotypů, odstraňování předsudků, a lepší přijetí klientů domova v lokalitách, ve kterých budou žít.
Dnes navíc pořadatelům přálo počasí, a užili jsme si s hosty vernisáže krásně odpoledne na zahrádce kavárny. Zájemci mají možnost prohlédnout si výstavu až do 30. září 2020.
Další vernisáž Putovní výstavy fotografií Mýma očima se bude konat 24. listopadu v Městské restauraci ve Světlé nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter