Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Chotěboři si s malým odkladem připomenou 75. výročí konce druhé světové války

/
/
/
957 Zobrazení



CHOTĚBOŘ – Ani 75 let po posledním výstřelu nezůstává téma druhé světové války v Chotěboři bez zájmu. I když epidemiologická opatření posunula oslavy významných dní až na září, konkrétně na sobotu 19. září, nezastavila organizátory osvobození CEKUS Chotěboř, Spolek přátel železnic a město Chotěboř v přípravách oslav výročí ani na minutu.

Přestože se 19. září ponese v duchu válečných vzpomínek, nabídne také zábavu a atraktivní program. Celodenní akci nejprve zahájí ve spodní části chotěbořské Stromovky v 11.00 slavnostní odhalení pomníku posledním chotěbořským civilním obětem druhé světové války. Akce se pak přesune do prostoru nádraží, kde návštěvníky čeká motorový vůz Hurvínek a pro jeho cestující dobové scénky divadélka DIK. „Na své si zde přijdou také milovníci modelářství, pro které jsme připravili modulové kolejiště kroužku železničních modelářů při domu dětí a mládeže Junior Chotěboř. Výstavou vojenských i civilních historických silničních vozidel pak potěšíme fandy historických aut,“ přiblížila část programu ředitelka CEKUS Chotěboř Michaela Krpálková.

Děti potěší historický kolotoč i dobový koutek

Rodiny s dětmi ocení dobový fotokoutek, historický kolotoč nebo stanoviště Skautů. Návštěvníci akce si zároveň ve stáncích Informačního centra a Městského muzea Chotěboř mohou zakoupit upomínkové předměty nebo se seznámit s jejich aktivitami a připravovaným programem v CEKUS Chotěboř. Vyvrcholením akce bude ukázka vojenského střetnutí z konce druhé světové války na téma Osvobození Chotěboře, kterého se zúčastní několik desítek účinkujících v dobových uniformách (německá a sovětská armáda, partyzáni) s dobovou výzbrojí a technikou.

  • Facebook
  • Twitter