Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Velikonoční svátky v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
1241 Zobrazení



Tradice a rituály hrají v životě lidí důležitou roli, a tak se letos v komunitním bydlení Domova Háj ve Světlé nad Sázavou snažili k velikonočním svátkům přistoupit, jako k výzvě, jak je pojmout v období nouzového stavu, který přinesl do pobytových sociálních služeb spoustu omezení.

Lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří zde žijí, barvili vajíčka, zájemci pekli mazanec, na stole nechyběl beránek, pánové koledovali, takže dámy, příští rok neuschnou, a za těmi, které nemohli letos navštívit osobně, se vydali virtuálně – přes skype, nebo jim zatelefonovali. A nechybělo ani oblíbené posezení na terase, protože přírodní vitamín D je pro většinu nejlepší.
A protože počasí o velikonočních svátcích bylo krásné, pustili se zájemci i do práce na zahradě. Pojízdné záhony už mají osázené, a ve skleníku se to také zelená.
Domov Háj prochází procesem transformace a lidé s mentálním a kombinovaným postižením, kteří už žijí ve Světlé nad Sázavou, měli daleko větší možnosti prožít velikonoční svátky než zbývající část klientů organizace, kteří žijí dosud v domově nedaleko Ledče nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter