Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve Světlé nad Sázavou připravují předvánoční procházku městem

/
/
/
5253 Zobrazení



Města na Vysočině se připravují na letošní začátek adventu, kdy se většinou slavnostně rozsvěcí vánoční strom, konají se trhy a naplno propuká pravá vánoční atmosféra. Letošní rok nepřeje ani vánočnímu veselí, a tak se snaží ve městech pro své obyvatele vymyslet alespoň nějaký improvizovaný program.

Rozsvícení stromu proběhne většinou bez oznámení přesného času. Někde se chystají na online přenos, aby se na náměstí nescházelo příliš mnoho diváků.
Letošní velkou novinku si připravili ve Světlé nad Sázavou. Začátkem adventu od 29. listopadu bude pro všechny připravená osvětlená procházka městem. Vyrazit na ní můžete kdykoliv během dne, ale samozřejmě si jí nejvíc návštěvníci užijí po setmění. Vše se rozsvítí při sepnutí veřejného osvětlení. Trasa začíná před městským úřadem. Od osvětlené budovy radnice pokračuje cesta kolem kašny, přes most k prvnímu parkovému rybníku. K osvětlení se také v parku přidává ozvučení ostrůvku uprostřed rybníka. Každý den se od půl čtvrté do devíti večer pravidelně každou půlhodinu z ostrůvku na pár minut ozvou tóny hudby.

Přihlášení k odběru novinek

(Novinky budou zasílány pravidelně každý den v 6 hodin ráno.)

Po uvedení adresy bude na Váš e-mail zaslán aktivační e-mail pro potvrzení odběru.

Vánoční výzdoba ve Světlé nad Sázavou, foto: Jan Šafránek

Zájemci poté mohou pokračovat po hrázi přes osvětlený Andělský můstek a parkem dolů k zámku. Směrem k Růžovému altánu projdete kolem několika sněhových koulí. Ti pozornější možná zahlédnou jelena s laní a malým kolouškem. Dále už pak stačí pokračovat pod dohledem světelného anděla přes řeku po železné lávce do Nádražní ulice a kolem sportovní haly k dalšímu andělu u kina a zpátky na náměstí pod vánoční strom.
Navíc každou neděli bude pro veřejnost otevřen od patnácti do osmnácti hodin i kostel. Malé děti mohou pozorovat betlém, kde každý týden přibude nějaká ta postavička.


Na vytvoření této vánoční cesty se podílelo město Světlá nad Sázavou, TBS Světlá nad Sázavou, Římskokatolická farnost Světlá nad Sázavou a KyTICe – Kulturní zařízení města Světlá nad Sázavou.

  • Facebook
  • Twitter