Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Třebíči vyrostla další moderní budova pro technické vzdělávání

/
/
/
1251 Zobrazení



Areál Střední průmyslové školy Třebíč se rozrostl o novou moderní budovu. Ve čtvrtek 7. února byla slavnostně otevřena za účasti starosty Pavla Pacala, hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka a dalších významných hostů.

„Jsem velmi rád, že další střední škola na území města má novou moderní budovu, která přispěje ke kvalitnímu vzdělávání studentů z Třebíče i okolí. Za to patří poděkování Kraji Vysočina. Pevně věřím, že se bude v rekonstrukcích pokračovat, napadá mne střední zemědělská a zdravotní škola,“ sdělil starosta Pavel Pacal. V novém pavilonu B se nachází 34 učeben, osm kabinetů a ředitelna. Na každém patře je odpočinková místnost se zázemím pro studenty, třídy jsou prostorné a moderně vybavené.

Před pěti lety se střední školy sloučily

V roce 2014 došlo ke sloučení třebíčských škol. Střední průmyslová škola Třebíč a Střední škola řemesel byly sestěhovány do areálu na ulici Manželů Curieových.

Čtvrteční slavnostní otevření

Do nedávno ještě probíhala výuka v budově na Demlově ulici, kde sídlila škola Střední škola řemesel. „Tamní prostory byly opravdu v nevyhovujícím stavu. Komplikace nám způsobovaly také složité přesuny učitelů a studentů. Budovu v Demlově ulici jsme nadobro opustili,“ potvrdil ředitel Střední průmyslová škola Třebíč Zdeněk Borůvka.

 

 

Spolupráce města se školami a firmami přispívá k technickému vzdělávání
Město Třebíč dlouhodobě podporuje technické vzdělávání. Před třemi lety uzavřelo memorandum o spolupráci s místními firmami a střední průmyslovou školou. „Firmy se zavázaly, že každý rok poskytnou dvacet tisíc korun a průmyslová škola připraví pro třebíčské základní školy montážní panely pro zapojování světelných obvodů,“ připomněl starosta Pavel Pacal a dodal, že město tuto formu spolupráce bude i nadále podporovat.

  • Facebook
  • Twitter