Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pohodlně na hory? Jedině se střešními boxy, radí v Třebíči

/
/
/
837 Zobrazení



Letošní počasí se sněhem rozhodně nešetří. Zasněžené hory přímo vybízejí k zimní dovolené. Jak ale lyže, běžky nebo snowboard pohodlně autem převézt? Nejlepší způsob je přeprava ve střešním boxu. Pokud nevíte, jaký typ si vybrat s ohledem na vaše auto v garáži, zajděte do prodejny Autodílů Meteor v Třebíči, tam vám se vším poradí.

Prvním předpokladem pro střešní box jsou tzv. příčníky na střeše auta. Boxy se totiž montují právě na tyto příčné střešní nosiče neboli zahrádku. I s těmi vám v prodejně Autodíly Meteor pomohou. Stačí přijet autem přímo před prodejnu. „Zjistíme si rok výroby auta, případně se podíváme na fixační body, které jsou na střeše už od výrobce, a podle toho připravíme set příčníků,“ vysvětluje Jan Hrůza z prodejny s autodíly a autodoplňky.

Jak vybrat střešní box?

Při výběru boxu je zapotřebí zohlednit nosnost střechy auta i příčníků. Neznáte ji? Podívejte se buď do příručky od vozu nebo se zeptejte prodejců v Autodílech Meteor. Délka je také důležitá. Tu si určíte podle délky vašich nejdelších lyží, většinou se jedná o rozměr do 190 cm. Pro běžkaře existují boxy s délkou 220 až 240 cm. „Jediné riziko u dlouhých boxů a menších automobilů je omezení otevírání pátých dveří,“ upozorňuje Jan Hrůza a dodává, že je lepší s autem přijet a vyzkoušet si více typů boxů, aby to vše sedělo a ladilo přímo s daným vozem.

Zvýšení spotřeby je zanedbatelné

Většina střešních boxů má aerodynamický tvar, který je přizpůsoben jízdě. Nejčastější dotazy jsou podle Martina Rigó, zakladatele sítě prodejen Autodíly Meteor, na to, zda stoupne s boxem na střeše spotřeba vozu.  „Jedná se v průměru tak o tři deci pohonných hmot navíc, takže zvýšení spotřeby je zanedbatelné.“

Rychle uchycení je v mrazu výhodou

Umístění střešních boxů není tak složité, jak se může na první pohled zdát. Pro maximální komfort doporučují specialisté boxy Hapro a Thule, mají totiž rychloupevňovací úchyty a umožní otevřít střešní box z obou stran. Střešní boxy lepších značek používají utahování ráčnového typu, kdy slyšitelným zacvaknutím máte jistotu, že jste box dobře upevnili. Nemusíte přemýšlet nad tím, jestli je to málo, nebo hodně.

Před odjezdem zkontrolujte výbavu

Náhoda je blbec. Než vyrazíte do hor, nechte si zkontrolovat stav vozidla v autoservisu. A určitě přihoďte škrabku na sklo, rozmrazovač skel a zámků nebo i fólii na přední sklo. Nezapomeňte na sněhové řetězy. Vše pořídíte během chvilky v prodejně Autodílů Meteor. Tak se zastavte.

 

  • Facebook
  • Twitter