Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V neděli dvakrát hořelo na Vysočině

/
/
/
1227 Zobrazení



Ke dvěma požárům vyjížděli v neděli 11. srpna v brzkých ranních hodinách hasiči na Vysočině. Hořela střecha rodinného domu ve Vápovicích na Jihlavsku, kde se zranili dva lidé, a střecha rodinného domu v Želivě na Pelhřimovsku.

K prvnímu zásahu vyjeli do Vápovic profesionální hasiči z Telče společně s dobrovolnými hasiči ze Želetavy, Bohuslavic, Vápovic, Staré Říše a Nové Říše po jedné hodině v noci. „V době příjezdu hasičů na místo události byla střecha domu v plamenech. Z domu hasiči vyvedli dvě osoby, které předali do péče zdravotníků. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.
Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. V 01.47 se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Hasiči následně rozebrali požárem zasažené konstrukce a dohasili jednotlivá ohniska hoření. V 04.03 proběhla úplná likvidace požáru. Dohled nad požářištěm následně převzala jednotka sboru dobrovolných hasičů ze Staré Říše. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 500 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 600 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje,“ popsala první zásah Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Ke druhém požáru vyjeli hasiči po třetí hodině ranní do Želiva, kde hořela střecha rodinného domu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Humpolce společně s dobrovolnými hasiči ze Želiva, Humpolce a Červené Řečice.

„Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Po necelé hodině intenzivního hašení se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Další hodinu hasiči rozebírali požárem zasažené konstrukce a dohašovali jednotlivá ohniska hoření. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil.
Plameny za sebou zanechaly škodu v předběžné výši 600 tisíc korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za 1,5 milionu korun,“ dodala tisková mluvčí s tím, že se příčina vzniku požáru nadále vyšetřuje.

  • Facebook
  • Twitter