Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva týdny od zmizení ženy z Brodu: někdo ji zabil, po pachateli policie pátrá

/
/
/
2687 Zobrazení



Údajně odešla vyvenčit psa, domů už se ale nevrátila. O pět dnů později její tělo svědek našel na hladině rybníka u Habrů. Pitva později prokázala, že zemřela násilnou smrtí. Přinášíme souhrn dosavadního vyšetřování i přehled toho, čím můžete policii pomoct…

Neděle 28. července: Pohřešovaná žena podle příbuzných krátce po deváté hodině ráno odešla venčit psa. Mobil i peněženku s doklady nechala doma. Když se dlouho nevracela, příbuzní informovali policii. Ještě v odpoledních hodinách začíná pátrání. Policisté prověřili okolí bydliště ženy i místa, kam se psem pravidelně chodila. Bezvýsledně. Později se kriminalistům ozývá svědek, že ženu v pořádku viděl kolem druhé hodiny odpoledne nedaleko od místa, kde bydlela.

Pondělí 29. července: Pátrání intenzivně pokračuje. Zapojují se do něj hasiči i policejní vrtulník. Policisté poprvé připouštějí, že se žena mohla stát obětí trestného činu.

Úterý 30. července: Pátrání stále bez úspěchu. Pomáhají s ním dokonce už i policejní potápěči – a to v některých rybnících v severní části Havlíčkova Brodu. Ani tam však ženu nevypátrají.

Středa 31. července: Ženu dál bezvýsledně hledají policisté, hasiči i potápěči. Na Havlíčkovým Brodem přelétá vrtulník. Ve městě se šíří různé fámy, například, že tělo ženy kriminalisté našli u místního hřbitova. Policisté veřejnost důrazně žádají, aby nepravdivé informace nešířila.

Čtvrtek 1. srpna: Přichází smutná zpráva. A zároveň první významnější průlom ve vyšetřování. Odpoledne totiž na tísňovou linku volá svědek, že na hladině rybníka Peklo u Habrů leží tělo mrtvé ženy. Po prvotním ohledání jsou si kriminalisté téměř jisti, že jde o pohřešovanou ženu z Brodu. Přesto pochopitelně nařizují pitvu.

Pátek 2. srpna: Policisté znovu prosí veřejnost o spolupráci: tentokrát však nehledají jenom svědky, kteří ženu viděli v neděli dopoledne. Nově je zajímá i to, kde se mrtvá žena pohybovala v sobotu. Policejní mluvčí Dana Čírtková pro Mladou frontu dnes opatrně naznačila, že původní verze o ženině nedělním zmizení nemusí být pravdivá.

Pondělí 5. srpna: Policie uveřejňuje zatím poslední informaci. Potvrzuje, že žena zemřela násilnou smrtí. Zároveň dál žádá, aby se přihlásili svědci, kteří ženu viděli v sobotu 27. a v neděli 28. července. Prosí taky řidiče, kteří jeli o zmíněném víkendu z Havlíčkova Brodu do Habrů, aby na policii odevzdali záznamy z palubních kamer. Na linku 158 se mají přihlásit také ti, kteří v oné době viděli auto, které odbočovalo k rybníku Peklo. A v neposlední řadě o spolupráci žádají také ty, kteří viděli podezřelé osoby přímo na hrázi rybníka. Tuto výzvu kriminalisté dosud neodvolali.

Neděle 11. srpna: Od pondělí policejní mluvčí nové informace nezveřejnili. Ani dva týdny od oznámení ženina zmizení tak pachatele zatím s největší pravděpodobností nevypátrali.

  • Facebook
  • Twitter