Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavském domě dětí a mládeže vznikla „školka“ pro děti z Ukrajiny

/
/
/
626 Zobrazení



V jihlavském domě dětí a mládeže začala počátkem týdne fungovat adaptační skupina pro uprchlíky z Ukrajiny. Určena je dětem ve věku tří až šesti let. O děti se postarají i dvě rodilé Ukrajinky, pedagožka – vychovatelka a pomocná asistentka.

V domě dětí a mládeže je adaptační skupině vyčleněna jedna místnost, která slouží jako hlavní zázemí. „Dle možností našeho rozvrhu budou moci děti využívat i ostatní specializované učebny. Dopoledne je u nás přeci jen klidnější, většina našich kroužků se koná odpoledne,“ vysvětlil ředitel DDM Vilibald Prokop.

Děti si tak budou moci zasportovat v tělocvičně, navštívit „minizoo“ v přírodovědné učebně, malovat ve výtvarné dílně a v divadelním sálku budou mít k dispozici promítací techniku. „V případě hezkého počasí mohou využít i naši zahradu nebo se pro jít po okolí a podívat se do zoo, na Heulos, Starou Plovárnu nebo na nedaleké dopravní hřiště,“ dodal Prokop.

Zájemci, kteří by chtěli děti do adaptační skupiny umístit, se mohou obrátit mimo jiné i na F POINT. Ten se dlouhodobě zaměřuje na pomoc cizincům a aktuálně zajišťuje péči o ukrajinské děti před nástupem do škol a školek.

Adaptační skupina v domě dětí a mládeže by měla fungovat minimálně do letošního června, tento týden bude otevřena od 8 do 13 hodin. Provoz v dalším týdnu bude upraven dle možností DDM. 1. a 2. června čekají ukrajinské děti zápisy do základních škol a školek v Jihlavě.

  • Facebook
  • Twitter