Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Jednatřicetiletý muž z Jihlavska měl plánovat loupežné přepadení

/
/
/
936 Zobrazení



Jednatřicetiletého recidivistu z Jihlavska obvinili policisté ze zločinu loupeže ve stádiu přípravy: Podle policistů se ho měl dopustit v období od 14. do 20. března, kdy se připravoval přepadnout čerpací stanici v Žižkově ulici v Jihlavě. Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

„K loupežnému přepadení mělo dojít na obsluze čerpací stanice nejméně pod pohrůžkou bezprostředního násilí nožem. Cílem pachatele bylo přinutit pracovníka čerpací stanice o vydání finanční hotovosti. Ke spáchání zvlášť závažného zločinu měl muž ve svém obydlí vyčleněný oděv a šálu z důvodu zamaskování své totožnosti, a také nůž, aby mohl své výhružky při činu zdůraznit,“ popsal Martin Hron, koordinátor prevence kriminality.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání muže. „Jednatřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže ve stádiu přípravy,“ dodal Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl už v minulosti soudně trestán.

„Pachatel si před realizací učinil dvakrát obhlídku místa čerpací stanice z důvodu zjištění, jak to v místě vypadá, počtu osob a vozidel, které se v místě nacházely, a to vše za využití osobní zkušenosti ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, kterého se dopustil v roce 2013. Za tento zvlášť závažný zločin byl pravomocně odsouzen,“ doplnil Martin Hron.

Obviněný muž je vyšetřován na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestný čin loupeže včetně jeho přípravy lze uložit trest odnětí svobody na dva roky až deset let,“ dodal Jakub Pivoňka.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter