Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě se po zimě otevřela veřejná sportoviště

/
/
/
603 Zobrazení



V Jihlavě se po zimě otevřela veřejná sportoviště. Nově může veřejnost využít horní hřiště u Základní školy Seifertova. K zapůjčení je míč na kopanou, basketbal a volejbal.

Ve všedních dnech je hřiště otevřeno do 17.00 do 21.00, o víkendech a o svátcích od 10.00 do 21.00. Výjimkou je 12.00 až 13.00, kdy je hřiště uzavřeno kvůli pauze na oběd. Hřiště má vlastního správce a na pořádek pomáhá dohlížet i městská policie.

Letos se veřejnosti po zimě znovu otevřelo také hřiště u Základní školy Kollárova, kde je možné zahrát si fotbal, basketbal nebo ping pong.

Dětské hřiště v lesoparku Heulos

Aktuálně je v krajském městě zhruba čtyřicet ploch vhodných pro sportování pod širým nebem. Na výběr je nejen lokalita, ale také povrch hřiště. Ať už tartan, písek, umělá tráva nebo asfalt. Jejich seznam a podrobnosti o nich najdete ZDE

Kdo si chce například zaposilovat a zacvičit na čerstvém vzduchu, může navštívit areál Českého mlýna nebo hřiště v lesoparku Heulos. Pro míčové hry je pak ideální Park nad tunelem, kde si na písku lze zahrát volejbal nebo badminton.

V době letních prázdnin navíc budou veřejnosti volně otevřena také některá školní hřiště. „Těší mě, že se nám daří otevírat školské sportovní areály i pro širší veřejnost a tím doplňovat stávající nabídku sportovních zařízení, do kterých město vynakládalo v minulých letech na údržbu a opravy menší finanční prostředky, než by bylo potřeba. Jsou to přitom místa, která slouží nejen organizovanému sportu, ale i volnočasovým aktivitám. V letošním roce se zaměříme například na opravu atletické dráhy i umělé trávy v areálu Na stoupách, podporu rozšíření baseballového hřiště a přípravu projektové dokumentace k rekonstrukci van plaveckého bazénu E. Rošického,“ doplnil náměstek pro oblast sportu a rozvoje města Petr Ryška.

Dětská hřiště

V Jihlavě není zapomenuto ani na nejmenší. V krajském městě je pro ně vytvořeno celkem 80 hřišť. Jejich výčet najdete ZDE. Dětská hřiště jsou součástí i místních částí – Helenína, Hruškových Dvorů, Sasova nebo Starých Hor. 

  • Facebook
  • Twitter