Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brodě připomenou 80 let od začátku války, přijede i přední ruský historik

/
/
/
969 Zobrazení



Prvního září to bude přesně 80 let, kdy útokem nacistů proti Polsku začala druhá světová válka. O tři týdny později pak Polsko napadl i Sovětský svaz. O těchto událostech budou v Brodě na Letní žurnalistické škole debatovat historici ze tří zemí. 

Především se debaty o startu války zúčastní historik Andrej Zubov, autor obsáhlé knihy Dějiny Ruska 20. století. V minulých letech však proslul taky tím, že hlasitě protestoval proti ruské okupaci Krymu. Kromě Zubova budou o událostech roku 1939 diskutovat taky německá historička Tatjana Tönsmeyerová a polský historik Andrzej Nowak.

Debatu, která začíná v 19.00, bude moderovat komentátor Českého rozhlasu Plus Libor Dvořák.

V 15.30 se pak na odpolední přednášce budou moct zájemci setkat se zástupcem šéfredaktora Hospodářských novin Nikitou Poljakovem. Ten představí další z moderních žurnalistických trendů – takzvanou solutions journalism – jde o typ žurnalistiky, který (zjednodušeně řečeno) nejen že na společenské problémy upozorňuje, ale zároveň také navrhuje, jak by bylo možné je řešit.

Obě přednášky se konají v havlíčkobrodském klubu Oko. Vstup je volný. Není ani potřeba se nikam předem hlásit nebo registrovat. Kompletní program Letní žurnalistické školy najdete ZDE.

  • Facebook
  • Twitter