Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ukradl mobilní telefon a zodpovídá se z trestného činu loupežného přepadení a výtržnictví

/
/
/
875 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté dopadli velmi rychle pachatele loupežného přepadení, ke kterému došlo v závěru minulého týdne v Jihlavě. Útočník připravil napadeného o mobilní telefon a při útoku mu způsobil zranění. Policisté podezřelého muže ještě ten den dopadli a vzhledem k jeho opilosti skončil na záchytce. Čelí obvinění ze dvou trestných činů a hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

„V pátek 22. dubna přijali policisté po osmé hodině večer oznámení o napadení, ke kterému došlo v ulici nedaleko centra Jihlavy. Na místo vyjely policejní hlídky, policisté zjistili veškeré informace k pachateli, který po útoku utekl, a začali po něm okamžitě pátrat. Napadený muž utrpěl zranění, policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která ho ošetřila,“ popsala prvotní informace policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté podezřelého muže vypátrali ještě ve večerních hodinách ve Srázné ulici. „Podezřelý jednatřicetiletý muž byl pod vlivem alkoholu, při dechové zkoušce mu policisté naměřili hodnotu přes jedno a půl promile alkoholu. Jedná se o muže, který byl v minulosti už soudně trestán. Mobilní telefon, kterého se při loupeži zmocnil, chtěl zpeněžit a měla jej už další osoba. Policisté telefon zajistili. Opilého muže odvezli na protialkoholní záchytnou stanici a po vystřízlivění zamířil s pouty na rukou do policejní cely,“ dodala tisková mluvčí.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu výtržnictví,“ doplnil Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Jednatřicetiletý muž čelí obvinění z toho, že se za použití násilí zmocnil mobilního telefonu napadeného muže. Na ulici za ním přišel a požadoval vydání peněz, při nesouhlasné reakci muže napadl, vzal mu telefon a z místa utekl. Napadený muž od něho mimo jiné utržil ránu pěstí do oblasti hlavy, zranění si vyžádala ošetření v nemocnici.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ uzavřel Josef Dufek.

  • Facebook
  • Twitter