Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oblastní charita Jihlava věnuje téměř 500 kg potravin a drogerie uživatelům svých služeb

/
/
/
624 Zobrazení



V sobotním jarním kole Sbírky potravin mohli lidé přijít nakoupit a darovat potraviny a hygienické potřeby mimo jiné do supermarketu Lidl v Okružní ulici v Jihlavě. Právě zde organizovali sbírku pracovníci a dobrovolníci Oblastní charity Jihlava. Nakupující darovali 492,5 kg potravin a drogerie.

Darované konzervy, těstoviny, rýže, oleje nebo dětská výživa společně se základními hygienickými potřebami pomohou usnadnit nelehkou finanční situaci seniorům, rodičům samoživitelům nebo například zdravotně postiženým lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Oblastní charita Jihlava provede rozdělování potravinových balíčků uživatelům svých služeb na základě sociálního šetření.

„Lidé darovali převážně potraviny a rovněž nějakou drogerii, ale nebylo toho tolik jako v loňském roce,“ zhodnotila sobotní Sbírku potravin Ida Kopalová Mitisková z Oblastní Charity Jihlava. Letošní jarní kolo Sbírky potravin přineslo slabší výsledek v průměru o 50 %. „Dalo se to čekat. Lidé už darovali finanční a potravinovou pomoc na jižní Moravu a nedávno šla obrovská vlna solidarity na pomoc uprchlíkům z Ukrajiny,“ dodala Ida Kopalová Mitisková.

Potraviny vybrané v Jihlavě ve víkendové sbírce

Poděkování od pořadatelů i klientů sbírky si zaslouží dobrovolníci, kteří pomáhali rozdávat letáčky o sbírce, nakládat, vážit a odvážet krabice naplněné potravinami a základní hygienou celých deset hodin. „Byl jsem na Sbírce poprvé. Někdo dal konzervu či těstoviny, někdo zase karton mléka, ale jedna starší paní nám přivezla plný nákupní košík. Přitom byla moc milá a říkala, že nakupuje potraviny pro lidi v nouzi pravidelně,“ podělil se o největší zážitek mladý dobrovolník Kryštof.

Pokud by chtěl někdo darovat potravinovou pomoc ještě dodatečně, má možnost přinést potraviny a drogerii osobně ve všední dny na sídlo Oblastní charity Jihlava. Adresa – Jakubské náměstí 2 v Jihlavě, a to ve všední dny od 7.00 do 15.00. Nemobilní dárci se mohou domluvit na přepravě s pracovnicí Záchranné sítě Idou Kopalovou Mitiskovou na telefonním čísle: 731 697 664 případně na emailu: ida.mitiskova@jihlava.charita.cz.

  • Facebook
  • Twitter