Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tři výhry havlíčkobrodských Hrochů na úvod extraligy

/
/
/
509 Zobrazení



Úvodními zápasy nejvyšší softbalové soutěže se v Hippos aréně rozeběhl o víkendu nový ročník mužské extraligy. Soupeřem Hrochů byly celky ze severu Čech Most a Chomutov.

Ze čtyř zápasů si nový hlavní trenér Hrochů Australan Darrin Hebditch připsal tři výhry a omlazení Hroši tak vstoupili do sezóny úspěšně.

Hroši Havlíčkův Brod – Painbusters Most 3:1 a 8:6
Oba zápasy byly hodně vyrovnané, ale v obou se na konci radoval domácí tým. „V prvním utkání se hrálo v úvodu bez bodů a důležité dvoubodové vedení zajistil ve třetí směně Petr Kruntorád, který proti argentinskému nadhazovači Mostu Martinu Gonzálesovi odpálil homerun. Na 3:0 zvýšil v následující směně Karel Kadečka. Hosté už dokázali pouze korigovat předposledním útokem na konečných 3:1. Celý zápas spolehlivě odházel Michal Holobrádek, který toho pálkařům Mostu příliš nedovolil,“ popsal první zápas Dušan Šnelly z havlíčkobrodského klubu.
Do odvety nasadili Hroši na nadhoz z Pardubic hostujícího devatenáctiletého mladíka Filipa Koblížka a hráči Mostu mu debut dost znepříjemnili. Za stavu 0:4 přinutili trenéry Hrochů ještě v první směně ke změně nadhazovače, a tak si premiéru odbyl i stejně starý Australan Harrison Pudner, který nastoupil i přes drobné zranění na házecí ruce. „Ten zastavil tlak Mostu a naši hráči zahájili stíhací jízdu. Sérií odpalů dokázali ještě v první směně srovnat na 4:4 a po druhé už vedli 6:4. Ve čtvrté přidali další dva doběhy a zvýšili náskok na 8:4. Most se na Harrisona Pudnera poprvé a naposled prosadil v páté směně, když dvěma body snížil na 8:6,“ dodal Dušan Šnelly. Více jim už obrana Hrochů nepovolila a Hroši tak zaznamenali výhru i v druhém zápase sezony.

Hroši Havlíčkův Brod – Beavers Chomutov 4:2 a 2:7
Chomutov postavil do prvního zápasu na nadhoz Kanaďana Claytona Robinsona a Hroši zásluhou Karla Kadečky a Petra Kruntoráda šli do vedení 1:0 už v první směně. „Na 2:0 zvýšil ve třetí směně David Henzl. Ve čtvrté směně po chybě v obraně Hrochů snížil Chomutov na 2:1, ale v dohrávce téže směny si vzali naši hráči dvoubodový náskok zpět, když sedmnáctiletý Jan Hlaváč zaznamenal svůj první extraligový homerun v kariéře. V předposlední směně se hosté znovu dotáhli na rozdíl jediného bodu, ale i tentokrát jsme přišli s okamžitou odpovědí. Zásluhou dvou po sobě jdoucích dlouhých odpalů Marka Rosenkranze a Jiřího Šedy posunuli skóre na 4:2, které i tentokrát bezpečně udržel nadhazovač Michal Holobrádek,“ přiblížil druhý duel Dušan Šnelly.
Ve druhém zápase nastoupil za Hrochy na nadhoz opět Harrison Pudner. I tentokrát Hroši na úvod odvety inkasovali a to hned třikrát. Přestože postupně dokázali snížit až na 2:3, na výhru nedosáhli. Naopak Chomutov přidal v koncovce další body a připsal si první výhru v sezoně, když v sobotu prohrál oba zápasy na hřišti nováčka z Břeclavi.

  • Facebook
  • Twitter