Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tragická havárie mezi Skálou a Rozkoší na hranicích Havlíčkobrodska a Humpolecka

/
/
/
1915 Zobrazení



V úterý 19. dubna krátce před sedmou hodinou ranní došlo na silnici I/34 mezi Skálou a Rozkoší mezi Havlíčkovým Brodem a Humpolcem k tragické dopravní nehodě. Silnice je zcela neprůjezdná a na místě zasahují složky Integrovaného záchranného systému (IZS) Kraje Vysočina.

„Před sedmou hodinou jsme přijali na integrovaném operačním středisku oznámení o dopravní nehodě mezi Skálou a Rozkoší. Střetla se tu čelně dvě osobní auta Toyota RAV 4 a Škoda Octavia. Jedna osoba utrpěla smrtelné zranění. Na místě zasahují všechny složky IZS a silnice je v současné době uzavřena,“ popsala prvotní informace Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na místo havárie vyjely tři posádky zdravotníků – lékařská výjezdová skupina z Humpolce, záchranáři z Havlíčkova Brodu a vrtulník LZS z Jihlavy. „Bilance nehody je bohužel tragická. Jedna osoba utrpěla smrtelná zranění a už nebylo možné ji zachránit. V péči našich záchranářů skončili dva pacienti. Jeden byl s lehčím zraněním převezen sanitkou do nemocnice v Havlíčkově Brodě, druhý utrpěl zranění těžšího charakteru a letecky jsme ho transportovali do traumacentra v Brně,“ potvrdil následky ranní srážky Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Aktualizace v 11.25
Místo havárie je podle informací policistů od 10.20 plně průjezdné. „V jednom z vozů cestoval řidič a spolujezdkyně. Ve druhém voze pouze řidič. Oba řidiči se těžce zranili a spolujezdkyně utrpěla těžké zranění, kterému na místě podlehla. Silnice byla po celou dobu vyšetřování uzavřena a policisté odkláněli provoz na objízdné trasy. Za nehodou se vytvořila kolona vozidel, která se kolem půl jedenácté začala pomalu rozjíždět., Další okolnosti dopravní nehody, stejně jako míra zavinění, jsou předmětem policejního šetření. Případ si převzali kriminalisté z oddělení obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod. Oba havarované vozy policisté zajistili pro účely trestního řízení,“ doplnila Dana Čírtková.

Úvodní ilustrační foto: archiv Vysočina-news.cz

  • Facebook
  • Twitter